HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

15 Şubat 2014 Cumartesi

Suriye'ye Yardım Götüren MİT'çiler Jandarma Tarafından İşte Böyle Tekme Tokat Dövüldü! VİDEO
Suriye'ye Yardım Götüren MİT'çiler Jandarma Tarafından İşte Böyle Tekme Tokat Dövüldü! VİDEO
19 Ocak'ta MİT'in TIR'larını durduran Paralel Yapı'nın, Türkiye'yi zor durumda bırakmak için uyguladığı hain planın yeni görüntüleri, detaylarıyla ortaya çıktı
Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile Adana Jandarma Il Komutanı Albay Özkan Çokay'ın emirlerini yerine getirdiği belirtilen jandarma personelinin MİT görevlilerine acımasız muamelesi detaylarıyla ortaya çıktı. 
İşte o hain operasyonun detayları: 
* 3 TIR'ın patlayıcı yüklü olduğu 19 Ocak'ta saat 07.29'da Ankara Çukurambar'dan ankesörlü telefonla ihbar edildi. İhbarlarda TIR'ların plakaları polislerin yaptığı gibi kodlanarak verildi. 'İhbarı yaparken not alın' dedi. Bunlar ihbarı yapanın profesyonel olduğunu gösteriyordu. 

ÖNCE AJANSA SIZDIRILDI 
* İhbar kayıtlara girerken, telefon ihbarındaki patlayıcı ifadesine silah ve mühimmat ve özellikle El Kaide sözleri de eklendi. 

* TIR'lar saat 09.30'da Adana il sınırından girdi. Saat 11.20'de jandarma olay yerine intikal edip tertibat aldı. Mobil gözaltı aracı bile getirildi. TIR'lar 12.01'de Ceyhan Sirkeli Gişeleri'nde durduruldu. 

* TIR'lar durdurulunca jandarmalar önce arkadaki eskort aracına koştu. Araçtaki 2'si subay 4 MİT görevlisi yaka paça indirilip yere yatırıldı. 

* Mavi bereli jandarma komandoları MİT'çileri tekme tokat dövmeye başladı. Dayak yeri bir araçla kamufle edildi. En çok yüzbaşı MİT'çi darp edildi. Bir grup jandarma savcıyı bile beklemeden TIR dorsesine çıkarak yüke baktı. 

* Olay, saat 12.31'de bazı ajanslara servis edildi. 

* Operasyondan haberdar olmadığı ileri sürülen Tuğ. Hamza Celepoğlu'nun da olay yerine gelip bir süre sonra ayrıldığı iddia edildi. 


COŞ POLİSLERLE GİTTİ 

* Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, olayı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a saat 12.40'ta, yani olay basına sızdırıldıktan sonra haber verdi. "Neden daha önce haber vermediniz?" sorusuna cevabı ise "Savcı haber vermeyin dedi" oldu. 

* Vali Coş, 200 emniyet görevlisi ile birlikte olay yerine gitti. Savcı ile bir arabada konuştu. 

* TIR'lardan 2'si serbest bırakıldı. Diğer TIR ise Öğretmenler Bulvarı'nda yine basının önünde açılmak istendi. Ancak o TIR da polislerin müdahalesi ile kurtarıldı. 

* Hem Hatay Kırıkhan'da basılan, hem de Ceyhan'da basılan TIR'lara yönelik operasyonu kurgulama görevi verilen kişinin Orhan adında bir Jandarma Üsteğmen olduğu anlaşıldı. Orhan Üsteğmen'in Kırıkhan'daki TIR'ları arayan Adana Savcısı Özcan Şişman'la 16 kez görüştüğü belirlendi. Yine Orhan Üsteğmen'in Hatay'a gidip MİT depolarında dolaştığı da anlaşıldı. 

İşte o skandal görüntüler:



İLGİLİ HABER-ANALİZ:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder