HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

17 Mart 2014 Pazartesi

Zaman gazetesi, okullarda şikayet üzerine yapılan denetimleri çarpıtarak manşetine taşıdı.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı
 Okula siyaset soktular müfettişleri darp ettiler
Okula siyaset soktular müfettişleri darp ettiler

Star Gazete 16 Mart 2014
 
Paralel yapının okullarda öğrencilere siyasi telkinlerde bulunduğuna yönelik şikayetler üzerine bakanlığın okullara müfettiş göndermesi olayı dün bazı medya organları tarafından çarpıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bakanlığı hedef alan “müfettişlerin öğrencileri sorguya çektiğine” yönelik haberlerin doğru olmadığını bildirdi. MEB açıklamasında, görevini yapan maarif müfettişlerini yıldırmaya yönelik sistematik bir kara propaganda yürütüldüğü belirtilerek, yasal denetimin çarpıtılarak haberleştirildiği ve kamu görevlerinin görevlerini yapmalarının engellendiği olay ve yalan haberlere yönelik suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.  Bazı medya organlarının “Hükümet, Okullarda Sorgu Odası Kurdu”, “Sorgu Odasında Akıl Almaz Sorular” başlığı altında verdiği haberler kaynağından yalanlandı. Edinilen bilgiye göre olay, paralel yapının “AK Partiye oy vermeyin” baskısının okullara uzanması üzerine yaşandı. Şikayetler üzerine “herhangi bir siyasal partinin lehinde ya da aleyhinde propaganda yapmanın yasak” olduğu okullara müfettiş gönderilerek öğrenciler üzerinde siyasi baskı kurulup kurulmadığının araştırılması talimatı verildi. Müfettişler, öğrencilere sorular yönelterek durumu anlamaya çalıştı. Ancak sorularda ne bir siyasi parti ismi ne de bir yönetici ismi kullanıldı. Ancak bazı medya organları gerek müfettiş incelemesini gerekse yöneltilen soruları çarpıtarak kamuoyuna sundu. İnceleme sırasında müfettişlere müdahale oldu.
 
Bakanlık açıklama yaptı
 
İddialar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı da bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada müfettişlerin, rehber öğretmen nezaretinde, yönelttiği sorular şöyle sıralandı:
 
1-Okulda veya sınıfta öğretmenler ve yöneticiler tarafından siyasî propaganda yapılıp yapılmadığına; öğrencilerin yönlendirilmeye çalışılıp çalışılmadığına,
 
2-Devlet erkânına yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadelerin kullanılıp kullanılmadığına,
 
3-Farklı siyasî tercihleri olan öğrencilerin kurumdan uzaklaştırıldığına şahit olup olmadıklarına yöneliktir.
        Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder