HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

19 Şubat 2014 Çarşamba

Fethullah Gülen'in ortalığı karıştıran ses kayıtları

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen ve Gülen'in Türkiye'deki siyaset ve iş dünyasıyla ilişkilerini ortaya çıkaran ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü.


Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen yeni ses kayıtları interneti sarstı. Kayıtlardan birinde, Fethullah Gülen Cemaati'nin Aydın Doğan'la ilişkilerini çok çarpıcı bir şekilde deşifre ediyor. Öte yandan, diğer bir ses kaydı da "Peygamberi gökten indirerek kamyona bindirdiği" sahne son dönemde çok tartışılan Şefkat Tepe dizisinin senaryolarının dizi çekilmeden önce Fethullah Gülen'in onayından geçtiği ortaya çıkarıyor. Bir diğer ses kaydında ise Gülen'in ABD ile ilişkilerde ne kadar hassas olduğu net olarak görülüyor. İşte o kayıtlar:
Fethullah Gülen'in ortalığı karıştıran ses kayıtları18.02.2014

"AYDIN DOĞAN: DEMOKRATLIĞI HOCAEFENDİ TEMSİL EDİYOR"

(24 Eylül 2013 tarihli ses kaydı)
- Hocam müsadenizle bir iki husus vardı arz edebilir miyim?

Fethullah Gülen: Buyurun
- Bugün Aydın Bey'le yemek yedik, selam ve hürmetleri var.
Fethullah Gülen: Teşekkür ederim sağ olsun.
- "Beni Cemaat'in yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar" dedi. O öyle deyince ben de şey dedim. Serhat'ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar, ondan bahsettim. "Bize de geldiler" dedi. "Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor" dedi. Bir ara dedi ki: "Ben de artık Başbakan'ın karşısına geçeyim dedim." Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Özellikle sizin ilgilendiğiniz 2 tane husus noktasında çok memnun oldu. Akşam üzerinde de damadı geldi, onunla da konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. Hocamın ellerinden öpüyorum dedi.
Fethullah Gülen: Allah razı olsun. (damat derken) Mehmet Ali Bey'den bahsediyorsun değil mi?
- Evet efendim, önce Aydın Bey'le yemek yedik, akşam da damadı ile.

ŞEFKAT TEPE SENARYOSUNA GÜLEN'DEN ONAY

(10 Ekim 2013 tarihli ses kaydı)

Telefondaki ses uzun dakikalar boyunca Fethullah Gülen'e Şefkat Tepe dizisinin senaryosunu okuyor. İşte o diyaloğun sadece bir bölümü:

- Bu haftaki Şefkat Tepe'yi arz edebilir miyim. O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım, Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir…
Fethullah Gülen: Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.


ABD İLE ARAYI BOZMAYALIM

(25 Ekim 2013 tarihli ses kaydı)

Fethullah Gülen'in internete düşen ses kayıtları arasında ABD'nin dünyayı dinleme skandalına ilişkin bir diyalog da yer alıyor. Konuşmada Gülen, ABD ile arayı bozmayalım vurgusu yapıyor.


Öte yandan ses kaydında Gülen'in konuştuğu ve yayın politikaları hakkında direktif verdiği kişinin Samanyolu Yayın Kurulu Başkanı Hidayet Karaca olduğu iddia ediliyor.
Fethullah Gülen, telefonun diğer ucundaki kişinin"Amerika birçok ülkeyi ve Almanya'yı dinliyor diye bir şeyler çıktı. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu" sözlerine karşılık "Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazım, başkaları derse desin biz demeyelim" cevabını veriyor. Öte yandan ses kaydında Gülen'in konuştuğu ve yayın politikaları hakkında direktif verdiği kişinin Samanyolu Yayın Kurulu Başkanı Hidayet Karaca olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Takvim.com.tr
 
Son ses kaydı 'Karanlık Kurul'u deşifre etti.

Sarıgül'ün adaylığı CHP MYK'dan önce Gülen'e bildirildi. Aydın Doğan ise ağzındaki baklayı çıkardı: Tek gerçek demokrat Gülen
İnternete düşen son ses kayıtları, Pensilvanya'da yaşayan örgüt lideri Fethullah Gülen'in, medya patronu Aydın Doğan'la birlikte hareket ettiğini gösterdi. Mustafa Sarıgül'ün CHP'den adaylığı sürecinde rol oynayan Gülen'in son dönemde çok tepki çeken Samanyolu TV'deki Şefkat Tepe dizisinin kirli senaryolarını da bizzat onayladığı ortaya çıktı. 1999'dan bu yana Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen'in daha önce internete düşen 2 ayrı ses kaydında, işadamlarına ihaleler dağıttığı, uluslararası lobilerle işbirliği yaptığı ve hükümeti devirmek için projeler ürettiğine ilişkin diyaloglar gündemi sarsmıştı. Fethullah Gülen'le Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtları, SABAH'ın uzun süredir işaret ettiği kirli ilişkiler ağını da doğrular nitelikte.
AYDIN DOĞAN: TEK DEMOKRAT GÜLEN(24 Eylül 2013) H. Karaca: Bugün Aydın Bey'le (Aydın Doğan) yemek yedik konuştuk. Öncelikle selam ve hürmetleri var zatıâlinize.
Gülen: Teşekkür ederim, sağ olsun.
H. Karaca: "Beni cemaatin yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar. Bize geldiler Hizmet'in aleyhinde yazılar yazmak için" dedi. "Şu anda gerçek demokratlığı Hoca efendi temsil ediyor, bir tek Hoca efendi var" dedi. Bir ara, "Hatta ben de artık Başbakan'ın karşısına geçmeyi düşündüm, aleyhte yazılar yazayım, ne yaparsan yap bunla bir yere varılamıyor" dedi. (Aydın Doğan, kendisi de Başbakan'ın aleyhinde yazı yazmak istemiş) Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Çok memnun oldu. Özellikle 2 husus, zatıâlinizin ilgilendiği konular noktasında çok memnun oldu. Akşamüzeri damadı geldi, onunla da bir buçuk saate yakın konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Onlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. O da "Hocamın ellerinden öpüyorum" dedi.
Gülen: Allah razı olsun. Mehmet Ali Bey'den bahsettiniz değil mi?

H. Karaca: Evet efendim, önce Aydın Bey'le öğlen yemek yedik, akşam da damadı ile.

'ŞEFKAT TEPE' SENARYOSUNA ONAY... (21 Eylül 2013)
Fethullah Gülen'le Türkiye'den kendisini telefonla arayan müridi arasında geçen konuşmanın en çarpıcı bölümlerinden biri de Samanyolu TV'de, Hz. Muhammed'in ışık huzmesi şeklinde bir kamyonetin kasasına bindirildiği ve büyük tepki alan Şefkat Tepe dizisinin senaryosuyla ilgili. H. Karaca Gülen'e, dizide Karanlık Kurul adını verecekleri bir heyet oluşturmalarının uygun olup olmadığını soruyor. Onay aldıktan sonra da dizinin senaryosunu okuyarak, Gülen'e onaylatıyor.
H. Karaca: Bu Şefkat Tepe'de bu sezon, önümüzdeki bölümlerde bir 'Karanlık Kurul' yapalım mı efendim?
Gülen: İyi olur bence. Meseleyi, endişe edilen o şeyi aksettirecek mahiyette. Yani, yakın, uzak, herkesin de şöyle böyle telaffuz ettiği...
H. Karaca: Başüstüne efendim. Yarın yeni bölüm var. Bir sonraki bölümden itibaren onu koyalım. (10 Ekim 2013)
H. Karaca: Bu haftaki Şefkat Tepe'yi arz edebilir miyim efendim?
Gülen: Buyrun. (H. Karaca senaryoyu uzun uzun anlatıyor):
H. Karaca: Bu, dershaneler...

Gülen: Mahzuru yok. Olsun. Ekrem Bey de "Gazetede bu meseleyi seslendirelim mi?" diye sormuştu bana bugün. Olsun yumuşakça sadece o da, siz sert bulduğunuz yanları varsa onu şey yaparsınız. Allah afiyet versin.


HAYRETTİN KARAMAN'I ÇAĞIRMASINLAR
(10 Kasım 2013)
H. Karaca: Bu Hayrettin Karaman'ın Mabeyn toplantıları vardı, Yazarlar Vakfı'yla beraber. Bunu Mustafa beyler (Vakıf Başkanı Mustafa Yeşil) soruyorlar. Bundan sonra Hayrettin beyin organizasyonunda bu Mabeyn toplantılarını yapalım mı?
Gülen: Burada da böyle ters bir şey konuşuyor mu?
H. Karaca: Tabii onun tesirinde insanlar olabilirler efendim. Çünkü başı o çekiyor orada. Bir de şöyle bir şey söylemiş. Bir toplantı yapacaksak, ilk toplantıda Ekrem Dumanlı olsun. Mustafa Karaalioğlu olsun. Bunların düşünceleriyle cemaatle AK Parti arasındaki fitne nedir bunu tartışalım. Bir de böyle enteresan bir konu söylemiş.
Gülen: Çağırmasınlar bence.
H. Karaca: O zaman şöyle bir olsun mu efendim? Mabeyn toplantılarına bir miktar ara verelim.
Gülen: Berhudar olun. Öylesi daha iyi olur. Şimdi biraz şartlar namüsait.
H. Karaca: Başüstüne efendim. Allah nasip ederse yarın akşam biz de Zahit beylerle birlikte gelmiş olacağız.
H. Karaca: Efendim Ahmet Bey (Ahmet Kurucu-İlahiyatçı) radyoda program yapıyordu yapsın buyurmuştunuz, yorum da yapıyordu günde 3 dakika. Şimdi bunlar da radyo kurmuşlar Erk diye. Haftada bir saat yaptığı programı müsaade istiyor yapmayayım diye. Ama günlük yorumları yapayım diyormuş.
Gülen: Biz yapma demeyelim yani. Böyle bütün bütün uzak olunca yani şimdi ortadan bir şeyler götürüyor. Öbür türlü tamamen farklı bir cepheye geçer.

SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞINI BİLİYORMUŞ
(25 Ekim 2013)

H. Karaca: Aydın Ayaydın geldi. Genel başkan yardımcısı şu an CHP'de. Selam ve hürmetlerini iletti. Ayrıca, Mustafa Sarıgül'ün adaylığıyla ilgili, "Sarıgül başvurusunu yaptı. Genel Başkan'ın cebinde" dedi. "Ayın 3'ünde adaylığı Parti Meclisi'ne gelecek, kabul edilecek. Adaylığı kesin" dedi. "Gürsel Tekin değil" dedi. "Öyle ortalıkta dolaşan iddialar doğru değil" dedi. "Kesinlikle Sarıgül İstanbul adayı olacak, bir problem yok" dedi.
Gülen: Evet, evet.

AMERİKA İLE ARAMIZI AÇMAYALIM
(25 Ekim 2013)
H. Karaca: Amerika'nın Almanya'yı dinlediği ortaya çıktı ve bununla alakalı da bir gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde de bizim Türkiye Başbakanı ile ilgili de böcek iddiası çıkmıştı "Amerika herkesi dinliyor" diye. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu? Yoksa üstü geçti, geçelim mi efendim?
Gülen: Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazımdır. Başkaları ne derse desin, biz demeyelim.

İRAN'A KARŞI AZERBAYCAN'I DESTEKLEYELİM(25 Ekim 2013)
H. Karaca: Bu Azerbaycan'da bizim ilgilendiğimiz, gidip geldiğimiz konuştuğumuz, Jandarma'nın başında bir arkadaş vardı, Azeri... O Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olmuş. Çok dost bir arkadaştı. Ona önümüzdeki günlerde bir ziyarete, hayırlı olsuna gidilebilir mi?
Gülen: Çok iyi olur. Zaten kazandıktan sonra arkadaşlar benim namıma bir mektup da götürdüler.
H. Karaca: O mektubu da söylüyor efendim. İlhan İşbelen'ler (istifa eden AK Parti milletvekili) gidiyor ziyarete, bu AK Partililer komisyon olarak. Onun görüntüleri bizde var. Zatıâlinizin selamlarını söyleyince, "Hoca efendinin mektubu geldi bana, çok memnun oldum" dedi. Kendi ifadesi var.
Gülen: Devam ettirmek lazım bunu… İran'ın tesirini azaltmak için bizim onların yanında olmamız lazım.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/02/19/gulenin-ses-kasetinde-karanlik-senaryolar-1392762761?paging=4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder