HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

14 Şubat 2014 Cuma

Gülen cemaatinden ABD'li siyasetçilere yüklü bağış
 
 
Gülen cemaatinin son 8 yılda onlarca Amerikalı siyasetçiye toplam 1.5 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıktı. Bunlar arasında Başkan Obama, Hillary Clinton ve Türkiye karşıtı Rick Perry de var.
Gülen cemaatinden ABD'li siyasetçilere yüklü bağış09 Şubat 2014
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Fethullah Gülen cemaati, ABD'de 2006'dan bu yana onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin lira) bağışta bulundu. Cemaate yakın bir Türk işadamı, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2012'deki seçim sürecinde en fazla bağış aldığı 96'ncı kişi oldu. Yine cemaatin, aynı yıl Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan ancak kazanamayan, şu anki Teksas Valisi Rick Perry'ye on binlerce dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Perry, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istemiş ve Türkiye'nin İslamcı teröristlerce yönetildiğini öne sürmüştü.


OBAMA'YA DA BAĞIŞ YAPTILAR

ABD sathına yayılmış sivil toplum kuruluşu görünümündeki örgüt merkezleri ile büyük bir para akışının kontrolünü yapan Gülen cemaatinin, 2006'dan bu yana başta Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen Perry olmak üzere onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin lira) bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Gülenciler'in 2012'deki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan ancak elenen, şu anki Teksas Valisi Perry'ye on binlerce dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı.

TÜRKİYE KARŞITI VALİ
Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Perry, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istemiş ve Türkiye'nin İslamcı teröristlerce yönetildiğini öne sürmüştü. Perry açıklamaları sonrası gelen tepkilere ise "Türkiye'deki liderler namus cinayetlerine neden oluyor" gibi tam olarak muhatabı anlaşılmayan bir yanıt vermişti. ABD siyasetine aktarılan paraların bir bölümünün de muhafazakâr Cumhuriyetçi Parti yönetimine verildiği görülüyor. SABAH'ın ulaştığı bağış listesindeki en ilginç ayrıntı ise Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen New Jersey merkezli mermer şirketi Bayrock Natural Stone'un sahibi Burak Yeneroğlu'nun finansal aktiviteleri oldu. Obama'nın 2012'deki yeniden seçim sürecinde en fazla bağış aldığı 96'ncı kişi olan Yeneroğlu, tek başına 652 bin 900 dolar (1 milyon 450 bin lira) bağışta bulundu. Uzmanlar Obama'ya en fazla bağışta bulunan 100 kişinin hükümet çevrelerinde büyük bir lobi gücüne sahip olduğunu vurguluyor. 2012 yılı ağustos ayında Obama tarafından Beyaz Saray'da verilen Ramazan iftarının da baş konuklarından biri olan Yeneroğlu, Demokrat Parti içerisindeki Ulusal Finans Komitesi'nin de yaklaşık 3 yıldır en önemli üyelerinden biri.

BEYAZ SARAY'IN BAŞ KONUĞU
2012'deki kampanya sürecinde "Turks for Obama" adlı bir internet sitesi kurarak Türk-Amerikan seçmenlerini Obama'ya oy vermeye teşvik eden Yeneroğlu'nun Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Turk-American Alliance'ın faaliyetlerine de iştirak ettiği belirtiliyor. Yeneroğlu aynı zamanda cemaatin Turkish Cultural Center (Türk Kültür Merkezi) adlı derneğinin de pek çok organizasyonuna sponsor oldu.

KİŞİ BAŞI 38 BİN 500 DOLAR
Gülen cemaatine yakın Rumi Forum, Apple Educational Services, American -Turkish Frendship Association gibi kuruluşları temsilen 9 kişinin de Obama'yla birebir düzenlenen seçim yemeğine katıldıkları ve kişi başı 38 bin 500 dolar (85 bin 400 lira) ödedikleri belirtiliyor. Söz konusu bağış bilgileri halka açık olarak Obama kampanyası tarafından basına ilan edilmiş durumda.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder