HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Koman’ın gizli yazısından çıkan suikastlar
17 Aralık 2013 
 Koman’ın gizli yazısından çıkan suikastlar
Tamer Korkmaz, 1990’lardaki suikastların perde arkasını ve dönemin MİT müsteşarı Teoman Koman’ın görevini nasıl başarıyla(!) yaptığını çarpıcı bir şekilde anlattı.
1989’da dönemin MİT Müsteşarı Teoman Koman’ın, yeni seçilmiş Başbakan Yıldırım Akbulut’a bir “gizli yazı” göndermesiyle başlayan süreçte, suikastların arkasında hep İran olduğu ve “dinci örgütler yaptı” yalanına dayalı psikolojik harekatla kamuoyu oluşturuldu. Sonradan tetikçilerin hep Dev-Solcu olduğu ortaya çıktı.
Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, o dehşet yıllara kısa bir tarihsel gezinti yaptığı yazısında bizi korkunç gerçeklerle bir kez daha yüzleştiriyor.
İşte o yazı:
Dehşetengiz
Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden yedi hafta sonrasıydı. (19 Aralık 1989) Dönemin MİT Müsteşarı Teoman Koman, çiçeği burnunda Başbakan Yıldırım Akbulut'a dehşetengiz bir 'gizli yazı' göndermişti...
'Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun ve Bahriye Üçok gibi isimlere yurtdışından getirilecek dinci militanlarca suikast düzenleneceği istihbaratını elde ettiklerini' söylüyordu!
(İşbu gizli yazı, Ergenekon dava dosyasında yer almıştır.)
*
“İRAN YAPTI” YALANI
O gizli belgede anılan 'fail-i meşhur' suikastların tamamı 1990 yılı içinde gerçekleştirilmişti...
Dahası 'Cinayetlerin ardında dinci örgütler var!' veya 'İran yaptı!' yalanına dayalı yoğun psikolojik harekâtla kamuoyu oluşturulmuştu...
Teoman Koman, Başbakan Akbulut'u 'adı geçen kişilere suikast yapılacak' diye 'güya' uyarıyordu!
Acaba, öyle miydi?
*
DEV-SOL ÜZERİNDEN PLANLAR
25 Ekim 1989'da, derin Üst Yapı'nın devrimci bayrak gösteren kontra örgütü olan Dev-Sol'un iki lideri Dursun Karataş ve Bedri Yağan cezaevinden 'oynaya zıplaya' kaçırılmıştı!
Firara ilişkin en ufak bir iz dahi bulunamadı...
Bulması gerekenler kaçırılmasını temin edenlerle aynı takımda oynuyorlardı da, ondan!
22 Kasım 1989 tarihli Milliyet gazetesinde 'Dev Sol'un toparlandığına' dair bir manşet çıktı!
1980 öncesinin Dev-Sol'u, bir süre sonra peş peşe gerçekleştirilecek sarsıcı 'faili meşhur' suikastlar için uyandırılıyordu!
Teoman Koman'ın Başbakan Akbulut'a yazdığı gizli yazıdan sadece iki gün sonra 21 Aralık 1989 tarihli Milliyet'in sürmanşetinde 'Polis Ayakta' başlığı vardı!
ABD-NATO’YA BAĞLI ÜST YAPI
Afiyetle yiyelim, diye spotta şunlar yazılıydı:
'-İran yanlısı örgütlerin terör eylemlerine girişeceği yolunda istihbarat örgütlerinin uyarıları üzerine İstanbul ve Ankara'da havaalanları da didik didik aranıyor.'
Türkiye'de kamuoyu 'dinci örgütlerin' her an bir terör eylemi, suikast yapabileceği konusunda hazırdı, yönlendirilmiş durumdaydı...
Başbakanlık koltuğuna yeni oturmuş Akbulut'un eline, sonradan 'Biz sizi uyarmıştık, size söylemiştik' diyebilecekleri bir 'gizli rapor' da tutuşturulduğu için derin yapı orijinli tasarımın 'hükümetin sorumluluğu' bağlamındaki siyasi boyutu da tamamdı!
Eski rejimin kontra örgütü Dev-Sol'un militanları 1990 yılındaki 'çoğu laikliği ile öne çıkmış isimlere yönelik' suikastlarda tetikçi olarak istihdam edildiler.
Cinayetler 'ağızlara laik' bir biçimde 'İran'ın ve dincilerin' üzerine yıkıldı. Böylelikle Dev-Sol'a sefer görev emri veren ABD-NATO'ya bağlı derindeki 'Üst Yapı' perdelenmiş oldu!
*
KOMAN, ABAS’TAN NEDEN RAHATSIZDI?
1990'daki seri suikastlardan biri de Turgut Özal'a yakınlığıyla bilinen Hiram Abas'a yönelikti. 26 Eylül 1990'da İstanbul'da Dev-Sol tetikçilerince öldürülen Hiram Abas, Haziran 1988'deki ANAP Kongresi'nde Özal'ı hedef alan suikastın arka planına ulaşmış bir isimdi.
O dönemde Özal'ın MİT'i sivilleştirme çabaları sonuç vermemiş, 1986 yılında Özal'ın Hiram Abas'ı MİT'in ikinci adamı yapması rejimin tepkisine neden olmuştu...
Abas'ın Özal'a yakınlaşması, bir süre MİT'te öne çıkması dönemin MİT Müsteşarı Korg.Hayri Ündül'ü kaygılandırmıştı. Ündül'den sonra bu göreve gelen bir başka asker olan Teoman Koman da Hiram Abas'tan rahatsızdı.
29 Ağustos 1988 ile 27 Ağustos 1992 tarihleri arasında MİT Müsteşarlığı yapan Teoman Koman bu göreve başlar başlamaz 'Artık asıl tehlike dincilerden geliyor' diye konuşmuştu...
Turgut Özal'la sürekli ters düşen bir müsteşardı.
'Bahriye Üçok'a bombalı kargoyu götüren Gülay Çalap'a söz konusu paketi, dönemin MİT Müsteşarı Teoman Koman'ın şoförünün verdiği' bilgisini...
Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu'nun edindiğine dair kayıtlar, Oda TV iddianamesinin ek klasörlerinde yer almıştır.
*
‘ÇEKİÇ GÜÇ’E İLK İZİN
Bahriye Üçok evine kargoyla gönderilen paketin patlaması sonucunda 6 Ekim 1990'da ölmüştü. Yani, Hiram Abas'tan on gün sonra...
Abas'ın Dev-Sol mensubu iki tetikçisinden biri...
12 Temmuz 1991'de İstanbul'da üç eve birden yapılan, 10 kişinin öldürüldüğü polis baskınında infaz edildi!
Bu tür operasyonlar, 'faili meşhur' eylemlerde sefer görev emri verilmiş tetikçilerin bir müddet sonra ortadan kaldırılmasına yönelik baskınlardı...
'Pek konforlu bir bahane' olarak da...
'Dev-Sol'cuların 19 Temmuz 1991'de Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Birinci George Bush'a suikast düzenleyecekleri' iddiası (numarası) gazete manşetlerinde gösterime girmişti!
Bu ziyaretten sadece bir gün önce ne mi olmuştu?
Eski Rejim'in mutemet adamı Mesut Yılmaz'ın başbakanlığındaki yeni hükümet, Çekiç Güç'ün konuşlanmasına ilk izni veriyordu!
*
Derin 'Üst Yapı'nın operasyonel örgütlerinden JİTEM için...
Vaktiyle 'Fak-Fuk-Fon gibi bir kuruluştur!' diye pervasızca konuşup, hasıraltı çalışmış olan...
'Eski MİT'in müsteşarlarından Teoman Koman, cumartesi günü son nefesini verdi.

http://www.haber10.com/haber/455374/#.UvFm9fti0tB
Bu haber 2,401 kez okundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder