HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Paralel şantaj süreci dinlemeyle başladı

Eski MHP’li bağımsız milletvekili İhsan Barutçu’ya kurulan paralel kaset tuzağından iki ay önce de, izinsiz dinleme tezgahı kurulduğu ortaya çıktı. STAR’ın ulaştığı belge tartışmaları da bitiriyor. 23 Şubat 2014
Paralel şantaj süreci dinlemeyle başladı
STAR’ın, ‘Paralel Yapı’nın kirli oyunlarını ortaya çıkarması, Zaman gazetesinde büyük panik başlattı. Paralel Yapı’nın sözcüsü Zaman gazetesi, MHP’li siyasetçilere kurulan ‘kaset’ tuzağı öncesinde ‘Paralel Yapının’ hukuksuz dinlemeleri nasıl gerçekleştirdiğini gözler önüne seren STAR’ı hedefe koydu. STAR’ın gündemi sarsan belgeli haberi, gerçekleri çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. “İşte kumpasın belgesi” başlığıyıla yayınlanan ve Barutçu’nun hukuksuz yollarla dinlenildiğine ilişkin belge karşısında Zaman, yine STAR’ı hedef gösteren manşetiyle çıktı.
İnkar ve yalana devam
STAR’ın haberini ‘Cemaat’ kavramı üzerinden yalanlamaya çalışan Zaman gazetesi, İhsan Barutçu’nun hukuksuz bir şekilde dinlenildiğini ısrarla görmezden gelmeye devam etti.  STAR’ın 21 Şubat 2014 tarihli manşeti, ‘Kaset kumpası böyle kuruldu’ başlığıyla, eski MHP’li, bağımsız milletvekili İhsan Barutçu’nun 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde 29 Mart - 14 Haziran 2011 tarihleri arasında savcı Mustafa Çavuşoğlu’nun talebiyle “hukuksuz şekilde” dinlendiğini ortaya çıkarttı. O dönem aralarında Barutçu’nun da olduğu 10 MHP’li internette yayınlanan seks kasetleri ile mağduru olmuştu. Konuyla ilgili STAR’a konuşan Barutçu, şunları söyledi: “O dönemde, biz adliyede çok uğraştık. Ancak gittiğimiz her kapı, adeta üzerimize kapanıyordu. Muhatap savcı bulamıyorduk. Sanki zaman kazanmak için bizi oyalıyorlardı. Herhangi bir soruşturma da yoktu.”
Barutçu STAR’ı doğruladı
STAR ise, paralel yapının yayın organının çarpıtmasını İhsan Barutçu’dan aldığı yanıtlarla bir kez daha çürüttü. Meclis’teki açıklamasının ardından tekrar görüştüğümüz İhsan Barutçu’ya “Daha önce Hürriyet’e vermiş olduğunuz beyanatta cemaat ifadesini kullanmışsınız. Haberimizde de bu ifadeyi daha önce kullandığınız belirtilerek verilmiş ve bu yeniymiş gibi de sunulmamış haberde. Bunda bir sorun var mı” diye sorduk.  İhsan Barutçu ise, o ifadeyi kullandığını belirterek, “Yok... zaten benim de şaşırdığım taraf bu...” yanıtını verdi.
BELGELER PARALEL’İ SARSTI
STAR 22 Şubat 2014 tarihli manşetinde de “İşte kumpasın belgesi” başlığıyla MHP’li İhsan Barutçu hakkında, kasetlerden iki ay önce savcıların aldığı dinleme ve takip  kararlarını,tarih imza ve mühür ile tartışmasız biçimde ortaya koydu. STAR’ın ulaştığı belge, dönemin İstanbul Başsavcısı Mustafa Çavuşoğlu imzasını taşıyor. Baruçtu’nun özel hayat görüntülerinin internete servis edilmesinden iki ay önce dinlediği anlaşılan belgede, 2010/1146 no’lu soruşturma talimatı yer alıyor. Soruşturmada, Barutçu’nun kimlik bilgileri, adresi açık açık yer aldı. Savcı Mustafa Çavuşoğlu imzalı dinleme kararının altında ise, 20.03.2011 tarihi yer alıyor. STAR, 21 Şubat’taki haberinde de Barutçu’nun 29 Mart -14 Haziran tarihleri arasında dinlendiğini yazmıştı. Soruşturma kararı Savcı Çavuşoğlu imzasını taşırken, soruşturmayı yürüten savcının ise Ekrem Beyaztaş olduğu ortaya çıktı.
ALAKASIZ İSMİ KONU ETTİLER
STAR’ın ortaya koyduğu “belgeli”kumpasa karşın Zaman, paralel yapıyı savunan yalanlama haberlerini manşetine taşıdı. “STAR’ı bu kez Barutçu yalanladı. ‘Ne paralel dedim ne cemaat’ ifadelerini internet sitesinden alıp manşetine taşıyan Zaman, STAR’ın haber sayfasını da birinci sayfasından kullanıp üzerine ‘Yalan haber’ logosu yapıştırmayı da eksik etmedi. Zaman, daha önce yalanlanmış bir başka iddiayı da gündeme taşıyarak kaset skandalı ile AK Parti adını bir araya getirmeye çalıştı.
MANŞET ÇÖPE GİTTİ
STAR’ın haberinin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından, Zaman’da büyük panik başladı. İnternet sitesinden STAR’ı yalanlama girişimlerini başlatan paralel yapının yayın organı Zaman, “İhsan Barutçu’dan STAR’a şamar gibi yalanlama” başlığıyla verdiği haberde, “Barutçu, röportajda paralel devlet ve cemaat kelimesini kullanmadığını söyledi” ifadelerine yer verdi. Haberin devamında da Barutçu’nun TBMM’de gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar yer aldı. Cemaat medyasının muhabiri, Barutçu’ya önceden hazırlanmış “STAR’a şamar” ifadesinin altını doldurma amacıyla ‘Paralel dediğiniz iddia ediliyor?’ sorusunu yöneltiyor. Barutçu da yanıt olarak, “Ben paralel devleti de kullanmadım, cemaati de kullanmadım” yanıtını veriyor. Haberin özüyle ilgisi olmayan bu yanıt, Zaman tarafından görülmemiş bir çarpıtmayla STAR’a şamar başlığıyla gün boyu internet sitesinden verildi. Benzen haberler paralel yapının TV kanalı Samanyolu’nda da devam etti. Daha önce de STAR’ın gündeme getirdiği “SGK’nın kayıp kamyonları ‘paralel yapı’ya para taşımış” başlıklı heberine de ‘yalan’ diyen Zaman gazetesinin iddialı savunması da asılsız çıkmıştı.
‘Cemaat de olabilir’ dedim
İhsan Barutçu’nun seks kasetleri ile ilgili daha önce de “Cemaatin mensupları bu yapının içine girebilir.” (14 Aralık 2013 Hürriyet) sözünü de Zaman unuttu.  STAR’a konuşan İhsan Barutçu, Hürriyet’teki sözlerini aynen    tekrarladı.


***



***


***



***



***



http://haber.stargazete.com/politika/paralel-santaj-sureci-dinlemeyle-basladi/haber-847173

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder