HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Türkçe olimpiyatı var Türkçe dersi yok!

Her yıl Türkçe olimpiyatları düzenleyerek halkın sempatisini kazanmaya çalışan Fethullah Gülen’e bağlı ABD’deki okullarda Türkçe dersi verilmediği ortaya çıktı.
 
 23 Şubat 2014
Gömülü resim için kalıcı bağlantı
Dünyanın çeşitli ülkelerinde "Türkçe Olimpiyatı" düzenleyen ve yabancı öğrencilere "İstiklal Marşı" okutan Gülen Cemaati'nin; Teksas'daki Houston Harmony School ve Harmony Science Academy, Newyork'taki Syracuse Academy Of Science adlı okullarında Türkçe dersi verilmiyor. Gülen Cemaati'nin Arizona Sonoran Schools adlı okulunda ise Türkçe, Matematik, İspanyolca ile birlikte seçmeli ders olarak okutuluyor.

İŞTE CEMAAT OKULLARI VE DERSLERİ

SONORAN SCHOOLS (ARİZONA):

Matematik, İngilizce, Bilim, Sosyal Dersler, Yabancı Dil, Bilgisayar, Güzel Sanatlar dersleri verilirken Matematik, İspanyolca veya Türkçe seçmeli olarak veriliyor.

HOUSTON HARMONY SCHOOL: (TEXAS):
İngilizce, Matematik, İstatistik, Biyoloji, Çevre Bilimi, Kimya, Fizik, Dünya Tarihi, ABD Tarihi, Amerikan Hükümeti ve Siyaseti, Bilgisayar, Tarih, Müzik Teorisi, Stüdyo Sanatı, Makro Ekonomi, Psikoloji, Avrupa Tarihi ve İspanyolca dersleri veriliyor. Türkçe dersi ise yok.

HARMONY SCİENCE ACADEMY LUBBOCK (TEXAS):
İngiliz Dil Sanatları, Matematik, Bilim, Sosyal Çalışmalar, Ekonomi, Fiziksel Eğitim, İngilizce Dışındaki Diller, Güzel Sanatlar, Konuşma ve Seçmeliler var. İngilizce dışındaki diller ve seçmeliler arasında Türkçe dersi yok.

SYRACUSE ACADEMY OF SCİENCE (NEW YORK):

İngilizce, Bilim, Sosyal Çalışmalar, Matematik, Sanat, Müzik, İspanyolca, Sağlık, Fiziksel Eğitim ve Bilgisayar Teknolojisi dersleri veriliyor. Bu okulda İspanyolca zorunlu. Almanca ve Türkçe dersi ise seçmeli.

Amerikan Hükümeti'nin; "Amerika ile aramızı çok bozmamak lazım, başkaları ne derse desin biz demeyelim" diyen Fethullah Gülen'in Amerika'da eğitim veren okullarına yüklü miktarda para yardımı yaptığı ortaya çıktı.

Gülen Cemaati'nin Amerika'daki okullarının finansörünün Amerikan Hükümeti olduğu ifade ediliyor. Amerikan Hükümeti; okullarda okuyan öğrencilere kişi başına yıllık ortalama 8 ile 9 bin dolar para yardımında bulunuyor.

GÜLEN'İN OKULLARINA 400 MİLYON DOLAR

2010-2011 öğretim yılı verilerine göre Gülen okullarına yaklaşık 45 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor. Gülen okullarına yaklaşık 45 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı dikkate alındığında, Amerikan Hükümeti'nin Gülen'in okullarına 400 milyon doların üzerinde yardımda bulunduğu ortaya çıkıyor.

Houston Harmony School, Harmony Science Academy, Syracuse Academy Of Science ve Arizona Sonoran Schools adlı okulları işleten Gülen Cemaati'nin yıl sonunda doldurmak zorunda olduğu IRS 990 formlarına bakıldığında ne kadar yardım aldıkları açıkça görülüyor. Gülen Cemaati; 2011-2012 yılı IRS 990 formlarına göre bir yıl içinde 402 milyon 823 bin 326 dolar yardım aldığı açıkça görülüyor.

Amerika'da Gülen Cemaati okullarının vergileri ödedikten sonra elde ettikleri karlarınınhayli yüksek olduğu ifade ediliyor.

Konu ile ilgili yazılı soru geçtiğimiz, Fethullah Gülen'in Onursal Başkanlığı'nı yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yetkilileri tatmin edici cevaplar veremedi. Okulların; bulunduğu ülkelerin işleyişine tabi olduğunu öne süren vakıf, bu konuda teknik bilgi verme imkânlarının bulunmadığını belirtti. (Yeni Akit)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder