HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

25 Şubat 2014 Salı

Telekulak skandalı! Türkiye ayakta
25 Şubat 2014

STAR’ın ortaya çıkardığı tarihi dinleme skandalı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Gün boyu, siyaset, medya ve iş dünyası devlet içinde yapılanan çetenin, kendisini nasıl dinlediğini tartıştı.
Telekulak skandalı! Türkiye ayakta

ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
STAR ve Yenişafak Gazetesi’nde 7 bin kişinin dinlendiği haberleri büyük yankı bulurken, dinleme listesinde adı geçen siyasetçi, gazeteci ve Sivil toplum örgütü temsilcileri, paralel yapıya sert tepki gösterdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Bir yandan sahibi olduğun medya kuruluşları aracılığıyla hukuk devleti, temel hak ve hürriyetler diyeceksin, öte yandan herkesi alçakça dinleyip, şantaj aracı olarak kullanan ‘paralel çeteyi’ savunacaksın” dedi. AK Parti’li Kapusuz Twitter hesabından açıklamalarda bulunurken, “Şimdi anlaşıldı mı bu paralel medyanın niçin internet yasasına karşı çıktığı? Dinlemeleri yayabilme imkanları gitmesin diye uğraştılar. Şimdi anlaşıldı mı bu Paralel Medya’nın niçin HSYK Yasasına karşı çıktığı? Çünkü bu dinlemeler, bu hukuksuzluklar devam etsin istediler” dedi. Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise “Dinleme listelerine bakınca paralelcilerin muhaberat devleti kurma yolunda önemli mesafe aldığı anlaşılıyor. Bu kadar habis bir yapı işte. Ağlak ağlak konuşan paralelci gazetecilerin yüzleri, giderek canavarlaşan bu hastalıklı yapının melanetlerini görünce hiç mi kızarmıyor?” ifadelerini takipçileriyle paylaştı.

-KEMAL KILIÇDAROĞLU CHP Genel Başkanı: “Benim merak ettiğim, bu kadar kişi dinlenirken hükümet neredeydi? Bu ülkede hükümet var mı, yok mu?

-DEVLET BAHÇELİ MHP Genel Başkanı: “MHP Genel Merkezi’nin dinlenildiğini biliyoruz. Bunu, medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere, bu dinleme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için, hoşgörüyle karşılıyoruz.”

-Ahmet Faruk Ünsal Mazlum-Der Genel Başkanı: “İnsanların özel telefonları dinlenmişse bu Anayasa’ya göre suç. Bunu yapanlar Müslüman ise İslam’a ve Kur-an’ın temel düşüncelerine aykırı bir davranış. Bir insanlık suçu. Bunu yapanlar Müslüman ise İslam’a ve Kur’an’ın temel düşüncelerine aykırı bir davranış.”

-YAŞAR TAŞKIN KOÇ Gazeteci: “Türkiye’de gazetecilik yapınca özellikle de gençken diyorsunuz ‘devlet dinlemiştir’, biraz daha orta yaşlarda ‘derin devlet’ diye bir şeyle karşılaşıyorsunuz. Bugün de ‘paralel devlet’ diye bir şey çıkmış dinlemiş.”

-MUSTAFA İSLAMOĞLU Yazar: “Hem dinleme emrini hem de dinlemeyi yapan polisleri mahkemeye vereceğim. Bu bir suç çünkü. Aynı zamanda bu bir günah, haram. Dinlemeleri yapanlara, peygamberi konsere getirmeyi öğretinceye kadar biraz Kur’an okumaya öğretselerdi.”

-İSMAİL KÜÇÜKKAYA Gazeteci: “Telefonlarımın dinlendiğine şaşırmadım. Ama üzüldüm. Olup biteni kişisel değil devlet meselesi gibi görüyorum. Dinlemenin yasal olup olmadığından emin değilim ama hukuki olmadığından adım kadar eminim.”

-SEBAHAT TUNCEL HDP Genel Başkanı: “Bu ciddi bir sorun. Artık buna bir nokta koymak gerekiyor. Bu çok hukuksuz, kabul edilebilir bir durum değil. 7 bin kişinin dinlendiği yer alıyor bu listede. Bu bir liste, acaba kaç liste var?”

-AKİF HAMZAÇEBİ CHP Grup Başkanvekili: “Eğer böyle bir dinleme yapılmışsa derhal bu soruşturulmalı, bunun üzerine gidilmelidir.”

-SADIK YALSIZUÇANLAR Yazar: “Dinlendiğimi yeni öğrendim. İnsanlarda bir paranoya oluşmuştu. TRT’de çalıştığım son 3 - 4 yılda dinlendiğimi, güvendiğim dostlar söylüyordu. Hem de ‘sen de bende dinleniyoruz’ diye geyik yapılıyordu. Vatandaşlık hukuku ve güvenliği açısındançirkin ve yanlış bir noktaya doğru gidiyordu.”

-PROF. MAZHAR BAĞLI AK Parti MKYK üyesi: “Paralel yapı aktörlerinin hem sosyal medya ve köşelerinde ‘bizim bu konularla ilgimiz yok’ diyerek bu kadar pişkin davranacaklarını hayal bile edemiyorduk. 7 bin kişiden bahsediliyor, bu sayı 300 400 bine varabilir. Kendi ideolojilerinin sorunlarını çözecek bir formül olduğuna inanıyorlar. Diğerlerini hem mahkum etmek hem de meşrunun dışına almak istiyorlar.”

SADIK YAKUT: 'HUKUK HAREKETEGEÇMELİ'
TBMM Başkanvekili: “Hukuk dışında yapılan herşey yanlıştır. Delil olarak hiçbir yerde değerlendirilemez. Dinlenen her kimse hukuk dışı yapılmışsa dinleyen kişiler hakkında hem cezai hem de tazminat anlamında dava açarlar ve kazanırlar da.

Hüseyin Çelik: 'Yapılan ahlaksızlık'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: “İnsanların eşiyle, çocuklarıyla, yakınlarıyla konuşmasını bile illegal şekilde dinlerseniz bunu hiç kimseye izah edemezsiniz ve bu çok büyük bir ahlaksızlıktır, hukukta, örfte yeri yoktur. 7 bin kişilik bir orduyu dinlemek hangi maslahat gereğidir.

MEHMET METİNER: 'BUNUN İÇİN KARŞI ÇIKIYORLAR'
AK Parti Adıyaman Milletvekili: “Zaten İnternet Yasası’nda yapmış olduğumuz düzenlemelere, dinlemeler ve teknik takiple ilgili yasal düzenlemelere bu kadar çok karşı çıkmalarının sebebi de bu. Herhalde biriktirdikleri gayri ahlaki delilleri kullanamayacakları telaşına kapıldılar.

Av. Gülden Sönmez: 'YAPANLARCEZALANDIRILMALI'
İHH Hukuk Kurulu Başkanı: “Her kim böyle bir hukuksuzluğa yeltenmişse mutlaka cezalandırılmalı. Net bir şekilde deşifre oldu ki mevzuata uyun gösterilen işlemlerle hukuk, yargı, bürokrasi ve bütün işleyiş bir cendereye sokulmuş durumda.”

Yusuf Ziya Cömert: 'DEVAMI GELECEĞİ ANLAŞILIYOR'
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: “Bu büyük skandal, yani bir dosya bulmuşlar o dosyaya dinlemek istediklerinin adını koymuşlar. Binlerce kişiyi dinlemişler. Bu dosya kapsamında yaklaşık 7 bin kişiyi dinlemişler. Bu 7 bin kişinin yaklaşık 3 binini açıkladık. Muhtemelen devamı da gelecek. Bu yargı ve emniyetteki paralel örgütlenmenin çalışma tarzını ortaya çıkartıyor. Birtakım sonuçlara ulaşmak için bir kısmı şantaj amaçlı yani bir takım görüşme kayıtlarını ortaya çıkarıp daha sonra siyasi veya başka maksat için kullanma amacı taşıyor. Bunun dışında başka paketler var. 3-4 tane pakette bu dinleme sayısının 20 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.”

Prof. Dr. Mithat Sancar: 'KİŞİSEL KAYGI ÖTESİ BİR TEHDİT'
A.Ü Öğretim Üyesi: “Bu sadece bir dinleme olayı değildir. Dinleme üzerinden kapsamlı bir planın adım adım yürütülmesidir. Bu kişisel bir mesele değil. Kişisel bir kaygım yok. Vahim bir tablo. Bu kişisel kaygıların çok ötesine taşan bir tablo.”

Fermani Altun: 'BU YAPININ AYIKLANMASI ŞART'
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı: “Gafiller hedeflerine ulaşamadan suçüstü yakalanmışlardır. Türkiye’ye geçmiş olsun, bunun peşini bırakmayacağız bu dinlemeler darbeden daha tehlikeli. O bakımdan biz zaman zaman tehditler de alıyorduk, 28 Şubat’ta oyunlar, tuzaklar gördük. Hükumetin bu oyunun üzerine sonuna kadar gitmeli ve bunun ayıklanmasını istiyoruz.”

TAMAMEN KANUNSUZ DİNLEMİŞLER
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7 bin kişinin dinlemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Arınç’ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamalar:

SAVCI HAKİM BİRLİKTELİĞİ Selam Terör Örgütü adı altında dinlemeler yapmışlar. Hayali ihbar üzerine soruşturma başlatılmış. Tamamen hukuksuz, kanunsuz savcı ve hakim birlikteliğiyle dinlemişler. 107 klasör ve 2280 kişinin dinlendiği anlaşılıyor. İnceleme bittiğinde kimin, niçin bunu yaptığını belki daha geniş bir şekilde açıklayabileceğiz.

SAYIN BAŞBAKAN HAKLI Bazı konularda üslup farklılığımız olabilir. Hükümetimizi savunmak durumundayım. Bu olaylar Sayın başbakanımızın bu konularda ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. HSYK Kanunu’ndaki değişikliğin, ortaya çıkan bu gelişmeler karşısında ne kadar acil, ne kadar önemli ve ne kadar haklı olduğunu bir kere daha ortaya çıkmıştır.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP Sayın kılıçdaroğlu açısından söylüyorum, çok mükemmel bir açıklama yapmış. ‘Bunlar dinlenirken, hükümet neredeydi?’ diye. Biz buradayız, ama bu dinlemeyi talep eden savcı, dinleme kararını veren hakime, bizim herhangi bir etki yapmamız mümkün değildir. Her yerde savunuyorsunuz ki, yasama-yürütme-yargı birbirlerinden bağımsız hareket eder. Yürütmenin herhangi bir sözünün bile, yargıya müdahale olduğunu söyleyerek hükümeti eleştiriyorsunuz.  ‘BÖCEK’ZANLISI A.T. 6 Ocak 2014 tarihinde meslekten çıkarılmış. Suç örgütü tarafından kendisine Kıbrıs’ta otel rezervasyonu yaptırıldığı, dolayısıyla suç örgütü mensuplarından menfaat sağladığı” için görevi kötüye kullanmak ve suç örgütüne yardım ettiği için meslekten çıkarılmış. Hakkında açılan dava sürüyor. Son iki yılda 233 gün yurt içi 275 gün yurt dışı olmak üzere 508 gün rapor kullanmış. Son 3 yılda 23 kez yurt dışına çıkmış.

http://haber.stargazete.com/guncel/telekulak-skandali-turkiye-ayakta/haber-848050

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder