HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

11 Mart 2014 Salı

Gülen Neden Sükut Ediyor!

Fethullah Gülen'in Herkul.org sitesinden sohbetlerini paylaşan İlahiyatçı Osman Şimşek'e göre Gülen yanlış anlaşılmamak için susma kararı aldı.
Gülen Neden Sükut Ediyor!
11 Mart 2014
O kadar ağır o kadar hakaretvari ifadeler kullanılıyor ki ve bunlar bir defa kullanılmıyor. Adeta cevap yetiştirmek mümkün değil, diye açıklama yapan Şimşek, hergün bir tane hergün bir kaç tane, hatta böyle ortaya sürülüyor bir sürü iddia bir sürü iftira. Onlara cevap verebilmek için aynı seviyesizliğe düşmek lazım. Hocaefendi'nin edebi nezaketi üslubu buna manidir o seviyesizlik yakınından bile geçemez Hocaefendi'nin. Hükümet çevresi ve havuz medyası maalesef gerçeklerin peşinde değil hakikatleri aramıyor. Şu anda onlara gürültü lazım. Maalesef yapılan kanunsuzlukları yolsuzlukları haramilikleri gürültü ile muhayyel o camia düşmanı ile boğmak istiyorlar, dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN EN GÜZELİ SÜKUT"
Osman Şimşek, Gülen'in suskunluğu ile ilgili olarak, "Hocaefendi hiç bir zaman milleti genel olarak ve Ak Parti içinde de Ak Parti'ye gönül veren insanları genel olarak 'bunlar suçludur bunlar günahkardır' şeklinde hedefe koyacak bir insan değil. Görebildiğim kadarı ile şunu düşünüyor. Belki hatalı insanlar varsa bunlar yüzde 5'tir yüzde 10'dur. Bir şey söylediğimiz zaman o yüzde 80'de, yüzde 90'da üzerine alınacaktır. Yanlış anlaşılmalar sebebiyet verecektir. O zaman en güzeli sükut..." ifadelerini kullandı.
http://www.habervaktim.com/haber/363848/gulen-neden-sukut-ediyor.html



Fethullah Gülen Financial Times'a KONUŞTU

Gülen'den Erdoğan'a Cevap

Fethullah Gülen Financial Times'a son dönemde Türkiye'de yaşananlara ilişkin bir makale yazdı. Başbakan'ın çağrısına da cevap verdi.
Gülen'den Erdoğan'a Cevap
11 Mart 2014
'Türkiye'nin demokrasini koruması için yeni bir anayasaya ihtiyacı var' başlıklı yazıda, AKP hükümetine ağır eleştiriler yönelten Fethullah Gülen, yazısında "Hükümetin yönetim kadrosundaki küçük bir grup ülkenin ilerlemesini haraca bağlıyor" görüşünü savundu. Türkiye'de, hükümete güvenenlerin desteklerinin çarçur edildiğini belirten Gülen, bu desteğin ve AB üyeliği fırsatının yitirildiğini belirtti.
Politikada bir zamanlar orduda olan güç etkisinin kırıldığını ancak bugün o gücün sivil yöneticilerin egemenliğine teslim edildiğini savunan Fethullah Gülen, yazısında yargı organlarına ve internete yönelik yeni düzenlemeleri de eleştirdi.
Türk hükümetinin ülke içinde dışında güven ve saygınlığını yeniden kazanmasının uluslararası insan hakları kurallarına, hukukun üstünlüğüne ve sorumlu hükümet ilkelerine bağlı kalmasıyla olabileceğini savunan Fethullah Gülen, "Bu taahhütlerin içinde sivillerin biçimlendireceği, yeni, demokratik bir anayasa da yer almalı. Demokrasi İslami yönetim ilkeleri ile çakışmaz. Nitekim yaşam ve din özgürlüğünün korunması gibi İslam'ın ahlaki hedefleri, demokrasi aracılığıyla, halka hizmet olarak sunulabilir" dedi.
Düşünce ve ifade özgürlüklerinin demokrasinin vazgeçilemez ögeleri olduğunu da belirten Fethullah Gülen, Türkiye'de şeffaflık ve medya özgürlüğünün düşük standartlarının da hayal kırıklığı yarattığını vurguladı. Gülen yazısında şu görüşlere yer verdi: “Olgun insanlar eleştiriye açık olur ki eleştiri yerindeyse bu da kendilerini geliştirmelerine yarar. Ancak, gereksiz tansiyon yükselmelerinden kaçınmak için de kişiler yerine yanlış düşünceleri eleştirmek gerekir.”
ABD’DEN DÖNMEYECEĞİM
Hizmet hareketinin, herkese eşit fırsat yaratmak için 1970'lerden bu yana çaba harcadığını kaydeden Fethullah Gülen, hareketin ülkenin yönetiminde ayrıcalıklı bir güç elde etmek amacında olmadığını belirtti.
Yazısında Erdoğan'ın 'ülkeye dön' çağrısına da cevap veren Gülen, ABD'de ruhani inzivasını sürdüreceğini, herhangi bir politik partiyi desteklemekten de kaçınacağını belirtti. Türkiye'de, demokrasinin oturması ve içinde bulunduğu olumsuz durumlardan kurtulması için dua ettiğini dile getiren Fethullah Gülen, temel demokratik ilkelerin kabul edilmesiyle Türkiye'nin bölge ve dünya için esin kaynağı yaratacak bir örnek olacağını belirtti.
Financial Times
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder