HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

6 Nisan 2014 Pazar

Reuters Afrika'daki kapatılan cemaat okulunu haber yaptı

 05 Nisan 2014   
Uluslararası haber ajansı Reuters, hükümetin Gülen grubuna ait yurtdışındaki okulları ve banka şubeleri için düğmeye bastığını iddia etti

Hükümet ile Gülen grubu arasındaki gerilim yurtdışına da uzandı. İngiliz haber ajansı Reuters, bu gelişmeyle ilgili bir analiz haberi yayınladı. Habere göre, hükümet-Gülen grubu yurtdışındaki okulları ve banka şubeleri için düğmeye bastı.

Reuters'ta yayınlanan bir analiz yazısına göre, iki tarafın çatışmasında yeni bir raund başladı, o cephe yurtdışına uzanıyor. Habere göre hükümet, Gülen grubunun yurtdışındaki okulları ve banka şubeleri için harekete geçti. Gülen grubunun 160 ülkede 2 bin eğitim tesisi var. Afrika ülkesi Gambia bu hamleden ilk etkilenen ülkelerden.

Haberdeki iddiaya göre Gambia'daki Gülen grubuna ait Yavuz Sultan Selim okulunda çocuklarını okutanlar, okulun kapatılacağına dair hafta içinde ihbar mektubu aldı. Okul, teknik donanımı ve İngilizce eğitimiyle, Gülen okulları arasında en popüler olanlardan biri.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Tercan Ali Baştürk'e göre, diğer ülkelerdeki okullar da bu kararlara maruz kalabilir. Bu noktada ülke elçiliklerinin Ankara'ya nasıl bir cevap vereceği belirleyici. Gambia gibi Ankara'dan direkt yardımla ayakta kalan ülkelerin, kapatılma talebine karşı koyma gücü daha az.

Baştürk'e göre hükümet, yerel hassasiyetlere göre strateji geliştiriyor. Bir diğer hamle de bankalarla ilgili. Bank Asya'dan, Afrika ülkelerindeki hizmet hareketiyle anlaşmaları olduğu gerekçesiyle toplu depozito çekimleri yaşandı. Basında çıkan haberlere göre, bankadaki depozitoların yüzde 20'si geri çekildi.

Dünyabülteni
http://www.timeturk.com/tr/2014/04/05/reuters-afrika-daki-kapatilan-cemaat-okulunu-haber-yapti.html#.U0GWlVprPDc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder