HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

6 Nisan 2014 Pazar

Somali'de cemaat okulu isyanı

 05 Nisan 2014   
Somali, Cemaat'in ülkedeki okulunu tartışıyor. Somali Parlamentosu Dış İlişkiler Başkanı Abdulkadir Osoble Ali, Nil Akademisi'nin devlete devredilmesi için meclis başkanı ve başbakana mektup yazdı.

Yenişafak'ın haberine göre; Somali Federal Parlamentosu Dış İlişkiler ve Uluslararası Yardımlar Komisyonu Başkanı Abdulkadir Osoble Ali, meclis başkanı, başbakan ve eğitim bakanına, cemaatin ülkedeki okuluna sert eleştiriler yönelttiği bir mektup gönderdi. 'Somali'de yeniden yapılanma projeleri ve Türk Nil Akademisi' başlıklı mektupta okulun 'hayır amaçlı' olmaktan çıktığına dikkat çekildi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERMELİ
Mektupta şu ifadeler yer alıyor: 'Şüphesiz Türkiye Somali halkının yanında oldu. Diğer bir yandan Nil Akademisi gibi bazı STK'ların yaptıklarının karşısındayız. Eski 'politeknik' okulu anlaşma maddeleri görmezden gelinerek büyük gelirler elde eden ticari bir kuruluşa dönüştü. Nil Akademisi, önce okulun ismini, programını değiştirdi ve okulu kendisine yüksek gelir getiren pahalı bir okula çevirdi. Okul halk için yapılmıştır ve ücretsiz eğitim vermelidir.' Okulun Somali devletine iade edilmesini isteyen Osoble Ali, 'Cemaat özel okul açmak isterse yeni bir arsa veya bina satınalabilir' dedi.

Vergi ödemiyor
Türkiye ile Somali arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde Nil Akademisi'ne başkent Mogadişu'nun en pahalı ve en büyük binalarından bir tanesi ücretsiz tahsis edilmişti. Akademi bunun karşılığında Somali halkına yardım amaçlı eğitim hizmet verecekti. Vergi bile ödemeyen okulun bir süre sonra fahiş fiyatlarla hizmet vermeye başlaması tepkilere neden olmuştu.
http://www.timeturk.com/tr/2014/04/05/somali-de-cemaat-okulu-isyani.html#.U0GckVprPDc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder