HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

31 Ocak 2014 Cuma

Gülen'den 'musalla' taşlı mesaj


Sohbetlerinin yayınlandığı fgulen.com.tr adresinde, 'Tarihî tekerrürler ve bir uzun temenni' başlıklı makalesinde Gülen, sıkıntılı günlerden geçildiğini belirterek, 'levsiyatla köpürüp duran hercümerclerin çok yakın bir gelecekte musallaya yatırılacağından emin bulunuyor ve kaderin milletimizin yürüdüğü yollara su serpeceği mübarek günlerin çok uzak olmadığını düşünüyoruz' dedi.
01 Ocak 2014
Dershanelerin dönüştürülmesiyle başlayan ve 17 Aralık'taki siyaseti hedef alan operasyonların ardından Hükümet ve AK Parti tabanıyla gerilim yaşanmasıyla birlikte yaptığı beddua ile büyük tepki çeken Gülen'in şimdi de ölülerin cenaze namazı kılınırken konulduğu yer olan musalla taşını işaret etmesi dikkat çekti.Gülen'in bu sozlerine karsılık sosyal medyada IHH Baskani Bulent Yıldırım'ın sozleri paylasildi

LEVSİYAT, HERCÜMERÇ VE MUSALLA

Fethullah Gülen'in musallayı işaret ettiği satırlarındaki 'levsiyat' ve 'hercümerç' kelimelerinin anlamları da yaptığı yoruma bütünlük kazandırıyor.

Gülen, 'pislik' manasına gelen 'levsiyat' kelimesini Gezi Parkı olayları sürecinde, eylemcilere çapulcu denmesini eleştirdiği konuşmasında da kullanmıştı.

Gülen, 'Hani sizin belki de çapulcu diyeceğiniz birkaç tane. O tabiri de kullanmayın. Kim bilir sizin öyle diyeceğiniz insanlar bir gün o levsiyattan sıyrılacak, nice yerlerde ne türlü kahramanlıklara imza atacaklardır' demişti.

Farsça bir sıfat olan 'Hercümerç' ise 'darmadağın' ve 'alt üst olmuş' anlamına geliyor.

Gülen'in sözleri, "Biz bugüne kadar olduğumuz gibi 'pislikleriyle' köpürüp duran 'alt üst olmuşların' çok yakın bir gelecekte 'öleceğinden' emin bulunuyor...'' şeklinde okunuyor.

Musalla taşı ifadeleri ise sosyal medyada ise tehdit olarak algılandı. Çok sayıda kullanıcı Twitter'da, Fethullah Gülen'in "musalla" kelimesini kullanmasının ağır bir gönderme ve tehdit olduğunu yazdı.

Sosyal Medyada çok sayıda tepki gelirken Bülent Yıldırım'ın söylediği sözler paylaşıldı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım STK'ların ortak yaptığı toplantıdaki konuşmada "Hizmetleriyle öne çıkan bir yapı ne yazık ki şu anda Türkiye'yi kaosa sürüklemektedir" dedi. "Şu anda Türkiye'de bir suikast timi var ve biz nereden geldiklerini biliyoruz. Bizi öldürüp kaos ortamını büyütmek için geldiler" diyen Yıldırım, "Sizi tehdit eden uluslararası güçleri terk edin. Herkese bir ders vermiş olur, milleti yeniden kazanabilirsiniz" dedi.

Yıldırım şöyle devam etti;

Bizler sizin yardım kuruluşunuzun yeleklerini giyerek Gazze'de yardım dağıtmadık mı? Bu hırs ve düşmanlık neden? Bu süreç hangi yapıların, hangi şirket ve oluşumların arkasında siyonizmin olduğunu açık bir şekilde gösterdi. Yeniden söylüyorum. Gazze'de eğer Yahudiler zulme uğruyor olsaydı biz o gemiyi yine kaldırırdık.


SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Fatih B.Oflaz ‏@BykOflaz 16 sa
F.Gülen'in "Musalla" benzetmeleriyle yaptığı açıklamadan sonra Tayyip Erdoğan'ın başına birşey gelirse F.Gülenden bilirim.

nbil4l ‏@

F.Gülen 'musalla'yı işaret ediyor,tehdit olarak algılamayalım da ne yapalım şimdi biz?!

Hamza Özkömürcü ‏@Kadirzade1 2 sa
Musalla taşını işaret eden Gülen! Bu kadar kin ve nefret kardeşine revamı? Hani İsrail'e de var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder