HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

31 Ocak 2014 Cuma

Gülen'i BBC'ye çıkaran bu söz oldu
Gülen'i BBC'ye çıkaran bu söz oldu 

Fethulllah Gülen'in 16 yıl aradan sonra ilk kez televizyona röportaj vermesi kadar bunun için BBC'yi seçmesi herkesin aklını kurcaladı.

Gülen'in ekrana çıkmak için neden BBC'yi tercih ettiği ve neden Türk televizyonlarına çıkmadığı tartışılmaya başlandı. Bu sorulara Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan cevap verdi.

Kurucan'ın aktardığına göre Amerika ve Avrupa başta olmak üzere onlarca yabancı basın kuruluşundan röportaj teklifleri geldi ancak hiçbirine sıcak bakmamış Gülen. Ta ki Erdoğan'ın Büyükelçiler Konferansı'ndaki o sözlerine kadar.

Bunun gerekçesini Gülen'in düşünceleriyle şöyle aktardı.
İhtimal şöyle düşünüyordu Hocaefendi: “Bu, Türkiye'yi alakadar eden bir iç sorun. Kamuoyunda böyle bir algı meydana getirilmiş olsa da biz camia olarak yaşanan hadiselerin tarafı değiliz. Bununla beraber eğer kendi duygu ve düşüncelerimizi ifade edeceksek iletişim kanalları açık. Herkül.org sitesi vasıtasıyla düşüncelerimizi rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Türkiye'deki medya ile de görüşülebilir. Onun için dış dünyayı bu işe karıştırmanın bir manası yok.”
KIRILMA NOKTASI  O KONUŞMA
Kasım ayı sonlarına hatta aralık ayının ilk günlerine kadar geçerli olan bu düşünce Sayın
İşte Fethullah Gülen'in bomba BBC röportajı

Uzun yıllardır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, 16 yıl sonra ilk kez bir televizyon kanalına konuştu.


bbc-gulen-roportaji.jpg
Başbakan'ın Hizmet'i hedef alan ve hakaret dozajı her geçen gün artan gönül yaralayıcı konuşmaları ile ayrı bir mahiyet kazanmaya başladı.

Hiçbir somut delile dayanmadan gazete manşetlerinden yapılan suçlamalar, adliye ve emniyet teşkilatında yapılan ve kıyım halini alan tayin ve tasfiyelerin bir kısım medya tarafından Cemaat karşıtlığı şeklinde sunulması, sözünü ettiğim mahiyet değişikliğinin ayrı bir boyutunu teşkil etti. Ama bunların içinde birisi var ki, tam bir kırılma noktasını oluşturdu; o da büyükelçiler toplantısında Sayın Başbakan'ın yaptığı o talihsiz konuşma. Zira bu konuşma, problemi Hizmet'e bakan veçhesiyle uluslararası boyuta taşıdı.

KENDİSİNE RAĞMEN KABUL ETTİ
Tam bu aşamada yakın çevre, sürekli artan röportaj tekliflerini Hocaefendi'nin önüne bir daha koydu. Hocaefendi de problemin hem farklı alanlara taşınması hem de global hale getirilmesinden dolayı röportaj vermeyi kabul etti. Ben şahsen bu tabloyu şöyle okuyorum; Hocaefendi kendi düşünce, istek ve arzusuna değil çevresinde yer alan kişilerin ortak kanaatine, kolektif şuurun verdiği karara göre hareket etmiştir ve kendisine rağmen davranmıştır.

FETHULLAH GÜLEN'İN OLAY OLAN FOTOĞRAFI (AYAKKABILARA VE AYAĞININ ALTINDAKİNE DİKKAT _TIKLAYIN)

NEDEN BBC?
Niçin BBC?.. Cevabı basit bu sorunun; saygın bir kuruluş olması, yayın ağının genişliği, röportajın başka dillere çevrilerek o yayın ağı içinde bulunan ülkelerde yayınlanması BBC tercihinde etkin bir rol oynadı. Ve 16 yıllık bir aradan sonra Hocaefendi, ilk defa görüntülü röportaj verdi. Bunun ilk uluslararası yayın kuruluşuna verilen görüntülü röportaj olması, Hocaefendi röportajları açısından ayrı bir ilki oluşturuyor.

FETHULLAH GÜLEN'İ İSRAİL VE MAVİ MARMARA AÇIKLAMASI


AMAÇ TÜRKİYE DEĞİL TÜM DÜNYA

Başa döneyim ve bitireyim; Hocaefendi'nin Türkiye'ye hitap etmesi için iletişim kanalları açık. Amaç Türkiye'de gündemi etkilemek olsa sırada bekleyen onlarca Türk gazetesine veya televizyonuna röportaj vermekle kâfi. Ama maalesef sorun Türkiye sınırlarını çok aştı, sorumsuz politikalarla global hale getirildi. Brüksel seyahatinden de gördüğümüz üzere yurtdışındaki algı, yolsuzlukla başlayan sürecin bütün Türkiye'yi ilgilendiren demokrasi, hukuk ve özgürlükler sorunu olduğu yönünde. Dünya, yaşanan gerçekleri çoğulcu, şeffaf, hesap veren devletten otoriter bir devlete savrulmanın izleri ve emareleri görüyor. Nitekim BBC'nin soruları da bunu gösteriyor. İşte Hizmet'in taraf olarak gösterildiği bu noktada susma, çare olmaktan çıktı ve global bir kanalda konuşma zarureti hasıl oldu.

FETHULLAH GÜLEN'DEN ALEVİ İTİRAFI (TIKLAYIN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder