HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

16 Mart 2014 Pazar

Kılıçdaroğlu’na Gülen şoku: Dini yok

Kılıçdaroğlu’na Gülen şoku: Dini yok

Fethullah Gülen’in bir vaazında, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu Tuncelili “Aleviler” için “Alevi değillerdir. Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş, aslen Nusayri olan insanlardır. Bunların dinleri yoktur aslında…” dediği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’na Gülen şoku: Dini yok16 Mart 2014
Dershane tartışması ve 17 Aralık operasyonunun ardından Gülen Cemaati ile CHP'nin yakınlaşıp, AK Parti Hükümeti'ne karşı aynı safta yer almasının yankıları sürerken, Gülen'in Kılıçdaroğlu'nu da ilgilendiren çarpıcı ithamlarının olduğu ortaya çıktı. Fethullah Gülen'in bir vaazında, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu Tuncelili "Aleviler" için "Alevi değillerdir. Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş, aslen Nusayri olan insanlardır. Bunların dinleri yoktur aslında…" dedi.

Gülen o vaazında "Kızılbaş meselesi"yle ilgili görüşlerini aktarırken, şunları söylüyor: "Bunların içinde mollalar var, hocalar var, şeyhler var, dindarlar var. Açtığımız okullarda orada ve ders verdiğimiz üniversiteyi hazırlık kurslarında bunlarla diyalog kurabiliyoruz. Bir ölçüde bu dalgaları kırma imkânı oluyor. Fakat Türkiye'de, ben Alevi demiyorum, onlar Alevi değildir yani.. Anadolu'daki Aleviler, Yörükler bizim her zaman kendileri ile anlaşabileceğimiz insanlardır. Fakat aslen Nusayri olan, Ermenilerden, Süryanilerden meydana gelmiş, aslen Nusayri olan, Tunceli civarındaki Aleviler bu işin arkasında. Bunlar Türkiye'de gaileler açtığı zaman, devletimizle, ordumuzla bu işin içinden çıkamazsınız. Ve bunların dinleri yoktur. Nusayri akidesi vardır; Allah insandır, insan Allah'tır. Allah insanın içine girmiştir. Allah insanla ikrat etmiştir.' Bunlarda bu anlayış hakimdir."

Kaynak: Yeni Akit

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder