HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

7 Mart 2014 Cuma

Noter Onaylı Yolsuzluk

Başbakan Erdoğan’ın “Dönen dolapları biliyoruz” diyerek usulsüzlüklerine dikkat çektiği Aydın Doğan, Türkmenlerin 3 kuruşuna da el uzatmış!
Noter Onaylı Yolsuzluk
07 Mart 2014
DYP eski Genel Sekreteri ve emekli Yarbay Tevfik Diker, yeni çıkan “Kurtlar Medyası” adlı kitabında dikkat çekici yolsuzluk belgelerine yer verdi.
Diker’in aktardığı bilgi ve belgeler, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın, Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Petrol Ofisi’ne usulsüz ihale verdiğini ortaya koyuyor. Diker’in ismini gizlediği, ancak kamuoyunca tanın korgeneral rütbesindeki bir subayın, skandalı noter belgesi ve mektupla ilgililere bildirmesine rağmen sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmamış. Yapılan hukuksuzluk ve zarara uğratma görmezden gelinmiş. İhale usulsüzlüğünün yapıldığı dönemde Genelkurmay Başkanı’nın emekli Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı’nın ise emekli Org. Yaşar Büyükanıt’ın olması dikkat çekiyor. Diker’in kitabında ayrıca, ihaleyi baştan sona takip eden Ankara 13. Noterliği’nin onayladığı belgeler yer alıyor. Diker, ihalenin gelen bir emirle Petrol Ofisi’ne verildiğini kaydediyor.
KORGENERAL SKANDALI İFŞA ETTİ
 Irak’taki Türkmenlerin teşkilatlandırılması için Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde Türkmen Vakfı kuruldu. Vakfa gelir sağlamak amacıyla vakfın yan kuruluşu olan Topaz A.Ş.’ye yetkili makamlarca 450 bin ton Fuel-Oil’in Irak’tan ithali izni verildi. Bunun üzerine ÖKK gözetiminde ihale açıldı. Doğan’a ait Petrol Ofisi’nin de aralarında bulunduğu 10 şirketin ihaleye katılması uygun görüldü. Sonrasını tanınmış Kongeral, Tevfik Diker’in kitabında yerini alan ihbar mektubunda şöyle anlatıyor:
“İhale, 13.7.2001 günü Türkmen Vakfı’nda, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan görevlendirilen ve başlarında Albay Atilla Uncuoğlu’nun bulunduğu bir heyete gözetiminde şartnamede öngörüldüğü gibi açık arttırma şeklinde yapıldı. Ayrıca, ihale noter huzurunda gerçekleşti ve video bant ile kaydedildi. Açık artırmada; Tarhan Uluslar arası Nakliyat ŞTİ., Türkmen Vakfı’na ton başına 50,25 dolar verdi. Yani en yüksek değeri önerdi. Petrol Ofisi, ikinci sırada 50 dolar vererek ihaleden çekildi.
İHALEYİ DOĞAN’A VERİN EMRİ KİMDEN?
İhalenin buraya kadarki safhası gerçekten şeffaf, güvenilir ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne duyulan güvene yakışır düzeyde yapıldı. Ancak ihale, karar safhasında ihaleden çekilen ve daha az artırım veren Petrol Ofisi’ne verildi. Ve bu karar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nca da onaylandı. Böylece hakkaniyet, eşitlik, şeffaflık, güven ve ahlaki değerler yönünden çelişkili bir sonuca gidilmiş oldu. Vakıf da takriben 150 milyar TL zarara uğratıldı. İhale davetiyesi alan bir şirketin nitelik ve güvenirliliğine sonradan bazı şeyler söylemek yanlış olur, inandırıcı olmaz ve yakışmaz diye düşünüyorum. Petrol Ofisi’nin de neler yaptığını, kimlerin yönettiğini ve nasıl özelleştiğini hatırlamanın faydalı olacağını değerlendiriyorum. Ayrıca, sonradan yapılabilecek bazı yanlışlıkların vatandaşlarımız arasında ayrımcılığa zemin oluşturma açısından tehlikeli olabileceğini değerlendiriyorum. Açık artırımda ihaleden çekilen Petrol Ofisi’ni tekrar ihaleye katmanın da hukuken yanlış olduğunu, ihalenin ikinci safhasındaki görüşmelerin değişik dedikodulara neden olabileceğini düşünüyorum.” Mektuba ayrıca el yazısıyla “Bu bilgi bütün orgeneral ve korgenerallere gönderilmişti. Noterle belgelendiği için de ses çıkmamıştı” notu düşülmüş.

Akit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder