HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

12 Mart 2014 Çarşamba

Türkiye'ye Oynanan Derin Oyun!

ANAR Anket şirketinin Genel Müdürü İbrahim Uslu, Suriye'de ki olaylardan sonra tersine bir mühendislik yapıldığını ve Türkiye'nin 1990'lı Yıllara götürülmek istendiğini ifade etti.
Türkiye'ye Oynanan Derin Oyun!
12 Mart 2014
Obama'nın 2. Dönem gücünü kaybettiğine dikkat çeken İbrahim Uslu "11 Eylül saldırılarından sonra Neoconların İslam'a bakışı gereği ABD'nin Irak ve Afganistan işgali edildi. Neoconlara göre Müslümanlar bundan anlıyor. Obama geldiği zaman radikalizmi teşvik edildiğini belirterek bunun yerine yeni stratejiler geliştirilmesini istedi. Çünkü bu durum ABD güvenliğini daha fazla tehdit ediyordu. Yeni stratejide Müslüman ülkelerin demokratikleşmesine destek verilmesini isteye Obama, bu ülkelerdeki diktatörleri yönetimden el çektirmek için düğmeye bastı. İslam ülkelerini küresel sisteme entegre etmek isteyen ABD model olarakta Türkiye'yi seçti. Bunun neticesi Arap Baharı Tunus'ta başladı. Bu projede Tunus, Cezayir ve Fas'tan Pakistan'a kadar bir çok hedef ülke vardı. Türkiye'de ise yöneticiler dindar ılımlı İslam'ı benimsiyorlar. Öte yandan ekonomik olarak gelişmiş, iç sorunlarını çözüyor. Uluslararası saygınlığı var. O yüzden Türkiye model olarak gösteriliyordu. İsrail ise buna itiraz ediyordu. Nitekim Arap baharından sonra İsrail Türkiye'den rahatsız olmaya başladı. Mavi Marmara, Gazze İlişkileri, Mısır'da Mursi yönetimi gibi gelişmeler İsrail'i ciddi sıkıntılara soktu. Mısır'da Mübarek'in devrilmesi ve Müslüman Kardeşlerin yönetime geçmesi, İsrail'i olumsuz etkiledi. Aynı şekilde Suriye'de Esad'a karşı en güçlü olan Müslüman Kardeşlerdi. Esad gitseydi, Ürdün'de Arap Baharı başlayacaktı. İsrail'e göre Arap Baharı İsrail'in Ortadoğu'da ki egemenliğinin bitişi demekti." diye konuştu.
LİBYA'DA Kİ ABD DİPLOMATININ YAKILMASI ARAP BAHARININ SONU OLDU
ABD'de seçimleri yaklaşırken, Obama 2. Döneme güçlü girdiğini aktaran İbrahim Uslu "Neoconlar Arap baharına karşı çok ciddi bir direnç göstermeye başladı. ABD'de ki seçimler öncesi Neoconlarla iş birliği yapan İsrail, Obama yönetimini iyice sıkıştırdı ve Libya'da ki ABD'li diplomatın yakılması olayı patlak verdi. Libya'da ki bu provokasyon Arap Baharının sonudur. Seçimler öncesi Obama'nın bu olayla gücü kırıldı. Parlamentoda Obama'nın bağlı bulunduğu demokratlar çoğunluğu kaybetti. Bütçesini bile geçiremedi. Bir süre sonra Arap Baharı projesinde tersine mühendislik başladı. Suriye'ye operasyon yapılmamasının nedeni de budur. Esad gitseydi yerine Müslüman Kardeşler gelecekti. O yüzden Obama'yı operasyondan vazgeçirdiler. Mısır'da darbe oldu diktatör geri geldi. Suriye'de kimyasal silahları aldılar Esad yerinde kaldı. İç savaşta Esad güçlendi. Onbinlerce insan işkencelerle öldürülüyor. O gün bugün Suriye'ye karşı bir baskı yok. Esad istediği gibi adam öldürüyor. Bu İsrail'in de işine geldi. Rusya'nın da Avrupa'nın da ABD'li Neoconların da işine geldi. Şimdi kimse Esad'ın gitmesini istemiyor. Suriye'de masum insanlar ölüyor, Suriye parçalanıyor hiç kimsenin umurunda değil. Arap Baharı burada bitti. Türkiye'de önceden örnek ülkeydi bu seferde çıbanbaşı ülke konumuna düştü. Çünkü bölge halkı diyor ki, bizde Türkiye gibi olmak istiyoruz." diyerek sözlerini sürdürdü.
TÜRKİYE'Yİ 1990'LI YILLARA GERİ DÖNDÜRMEK İSTİYORLAR
Arap Baharı tutmayına tersine mühendislik yapanların Türkiye'yi son günlerde karıştırmak istediklerini belirten İbrahim Uslu şöyle devam etti:
"İşte o tersine mühendislik yapanlar Türkiye'yi 1990-2000 döneme döndürmek istiyorlar. 90-2000 arasında parçalı bir siyasal yapı vardı. %10 ile %20 arasında oy alan 5-6 parti. Ekonomik olarak berbat bir ülke, iç sorunları olan kimsenin gıpta etmediği, bölge sorunlarıyla ilgilenecek gücü olmayan bir ülkeydi Türkiye. Ne gidip Gazze'ye karışacak mecali var ne Mısır'a karışacak gücü var. 90-2000 arasında onbinlerce faili meçhul cinayet, yüzlerce siyasi suikast, Güneydoğu'da düşük yoğunluklu iç savaş, yaygın bir terör dalgası, istikrarsız yönetimler, borç desen fecaat, boğazımızı aşmıştı. Şimdi de bu güçlü Türkiye gitsin istiyorlar. Yerine parçalı bir parlamento gelsin istiyorlar. İstedikleri zaman istedikleri yönetimi getirmek istiyorlar. Güneydoğu meselesini alevlendirmek istiyorlar. İç barışın bozulmasını istiyorlar. Yükselen demokratik standartların rafa kalkmasını ve yeniden önüne gelene işkence yapabildiği bir dönem gelsin isteyenler var. Ak Parti yenilirse bu olacak! Ak Parti'ye yönelik bu proje uygulanmak isteniyor."
Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder