HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

2 Nisan 2014 Çarşamba

Türkiye halkı Haçlıları ve yandaşlarını tokatladı!

 31.03.2014  

Ömür Çelikdönmez


Türkiye'de yerel yöneticilerin belirlendiği seçimlere dünya basını da büyük ilgi gösterdi. Dış basında ortak kanı, Başbakan Erdoğan'ın kesin ve büyük bir zafer kazandığı yönünde. ABD basını, Türkiye’deki yerel seçimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kesin zaferi” olarak yorumladı. Wall Street Journal da Başbakan Erdoğan'ın iktidarının referandumu olarak görülen yerel seçimlerden AK Parti'nin 'kesin zaferle' çıktığına vurgu yaparak, bunun cumhurbaşkanlığına adaylık için Erdoğan'a 'zemin hazırladığına' işaret etti.

New York Times'ın haberinde de "Başbakan Erdoğan'ın, iktidarına meydan okuyan Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve yolsuzluk soruşturmalarına rağmen yerel seçimleri kazandığı" belirtildi. Time dergisinin haberinde de yerel seçimlerde AK Parti'nin 'kararlı bir zafer' kazandığı ifade edilerek, bu sonuçların Başbakan Erdoğan'ın son zamanlarda karşı karşıya kaldığı problemlerle baş etmesine yardım edebileceği ifade edildi.

Washington Post'un haberinde "Türkiye Başbakanı'nın partisi yerel seçimlerde birinci parti oldu" başlığıyla, 'yolsuzluk skandalı ve şikâyetlere rağmen', AK Parti'nin seçimleri 'rahat biçimde' kazandığı değerlendirmesinde bulunuldu. 2005-2008 yılları arasında Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Ross Wilson yerel seçimlerle ilgili Amerika’nın Sesi’ne ‘Muhalefet Hala Etkin Değil’ değerlendirmesinde bulundu. ABD Partilerüstü Politika Merkezi Dış Politika Projesi Direktör Vekili Blaise Misztal, Türkiye’deki seçim sonuçları ile ilgili; ‘Sonuçlar Türkiye’yi Yeni Karışıklık Ortamına İtti’ değerlendirmesini yaptı.

Alman basınında Lüneburg kentinden Landeszeitung, AKP'nin Türkiye'yi demokratik araçlarla demokrasiden uzaklaştıracağı görüşünü savunuyor: Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye ile ilgili üst düzey yetkililerin görüşmesine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını konu alıyor. Fransa'da uluslararası yayın yapan France 24 ise, haberinde, "Ak parti güvenoyu olarak görülen yerel seçimlerden galibiyetle çıktı. Seçim sonuçları, cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmeye niyetli olan Erdoğan'ın siyasi geleceğini de etkileyecek. Erdoğan, parti tüzüğünü değiştirip başbakanlıkta dördüncü dönemi de hedefleyebilir ifadelerine yer verdi.

Financial Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimler sonrası yaptığı zafer konuşmasındaki üslubuna dikkat çekiyor. Gazeteye göre Başbakan, hükümetin yakında Gülen Cemaati mensuplarına karşı sert önlemler alacağının sinyalini verdi. Guardian ise "Başarısı Erdoğan'ı ağustos ayında cumhurbaşkanı adayı olması yolunda cesaretlendirecektir" diyor. France Presse Ajansı'nın 30 Mart Pazar günü bildirdiğine göre, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan onun partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) ülkede gerçekleşen son yerel seçimlerde zafer elde ettiğini ilan etti. Rus RIA Novosti haber ajansı, seçimlerin sonucunu "İktidar partisi yerel seçimleri kazandı" başlığıyla verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasını da okurlarına aktaran RIA, "Erdoğan zaferini ilan etti" başlığını kullandı. Haberde AK Parti, CHP ve MHP’nin genelde aldıkları oylara yer verildi. Haberinde Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasını öne çıkaran İsrail gazetesi Haaretz, "Yerel seçimlerde zaferini ilan eden Türkiye Başbakanı, kendisine yolsuzluk suçlaması yöneltenlerin hain olduklarını söyleyerek, bedel ödeyecekleri konusunda uyardı" diye yazdı. Çin Halk Cumhuriyeti resmi haber ajansı Şinhua ise, "Türkiye Başbakanı Erdoğan ve iktidardaki AKP, büyük yolsuzluk suçlamalarının ardında girdiği yerel seçimlerde iktidar testinden başarıyla geçti" ifadeleriyle Türkiye'deki yerel seçimi takipçilerine aktardı.

Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda toplanan binlerce Türk, Arnavut ve Boşnak burada kurulan dev ekrandan Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip etti. AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını kutlamaya başlayan vatandaşlar, burada sevinç gösterilerinde bulundu. Makedonya’nın başkenti Üsküp'te, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaşlara hitap etti.
AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan vatandaşlara hitabında partisini 30 Mart yerel seçimlerinin galibi ilan eden, Başbakan Erdoğan, "Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yaptığı konuşmada, Gülen Cemaati'ne sert mesajlar verdi. Erdoğan ayrıca seçim sonuçlarını AKP açısından değerlendireceklerini de söyledi. ‘Pensilvanya’ ifadesiyle tanımladığı Fethullah Gülen ve yandaşlarını hedef aldı.

Barış ve Demokrasi Partisi, 3 büyükşehirde Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediye başkanlığı aldı. Ayrıca 8 ilin Belediye Başkanlığını kazanarak büyük bir atılım yaptı. BDP birçok merkezde oylarını attırırken Bitlis, Ağrı ve Mardin’i de mevcut belediyelerine kattı. BDP yerel seçimlerde demokrasi çevrelerinin beklentilerine büyük oranda yanıt verdi. BDP 3’ü büyükşehir 11 ili yerel yönetimlerine katarken 66 ilçede de belediye başkanlığını kazandı. BDP’nin rakibi olarak görülen Hüdapar, bölgede beklenen çıkışı gerçekleştiremedi. Siyasi gözlemciler, cemaat ile Ak Parti arasındaki gerilim, Hüdapar’ın seçmenini Ak Parti’yi desteklemeye yöneltti.



Türkiye’de yapılan yerel seçimlerde Ankara'dan gelen farklı sonuçlar yüzünden partiler birbirini suçladı. Seçimlerde toplam 52 milyon 709 bin 629 seçmenden 43 milyon 414 bini sandığa gitti. Geçerli oy sayısı 42 milyon olarak açıklandı. Türkiye'deki yerel seçimlerde gözler üç büyük şehirden gelecek sonuçlara odaklanmıştı. Bu üç büyük şehirde sonuç değişmedi. Türk hükümetinin sosyal medya siteleri Twitter ve YouTube’u erişime kapatma kararı yurtdışında Türkiye’den daha fazla tartışmaya yol açtı.

İnternet yasağına tepkiler Başbakan Erdoğan’ı sarsmadı. Bir akademisyenin ifadesiyle, lümpen burjuvazi ve lümpen proletaryaya Türkiye halkı köylü dayağı atmış oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye halkı, başbakan Erdoğan güven tazeledi. Türkiye halkı Haçlıları ve yandaşlarını tokatladı! Artık hükümet yolsuzlukların üstüne daha rahat gidebilecek. Adı yolsuzlukla özdeşleşen isimlerin tasfiye süreci başlamıştır. Paralel yapı, 31 Mart sabahından itibaren kendisi için kâbusa dönüşen aşamayı bekleyecek. Suriye konusunda atılacak her türlü adımın arkasında başbakan verilen oylar kendisini hissettirebilecek. En önemlisi Başbakan Erdoğan’ın Çankaya Köşküne giden yolda korkacağı hiçbir şey kalmamıştır. Suni bütün mânialar ortadan kalkmıştır. Haydi hayırlısı olsun..!

Twitter:@oc320c39

omurcelikdonmez@hotmail.com

http://www.timeturk.com/tr/makale/omur-celikdonmez/turkiye-halki-haclilari-ve-yandaslarini-tokatladi.html#.UzxsaFprPDc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder