HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

27 Şubat 2014 Perşembe

Zaman gazetesi 'Tüzükteki 3 Dönem' maddesine 'taraf'tar!..

Zaman gazetesi 'Tüzükteki 3 Dönem' maddesine 'taraf'tar!..

08.01.2014
Paralel yapı tartışmaları sürerken amansız AK Parti karşıtlığı yapan Zaman gazetesi, Erdoğan'ın bir sözüne destek verdi. Başbakan Erdoğan "3 Dönem uygulamasına" ilişkin soruyu cevaplandırırken "Ölene kadar kalacağım mantığı doğru değil." demiş ancak kapıyı tam olarak kapatmamıştı.
Zaman gazetesi, Erdoğan'ın iyiliğini düşünüyor!..
Zaman gazetesi, Ahmet Dönmez imzalı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerini öne çıkarttı. Zaman, aralarında AB üyeliği perspektifinin de olduğu açıklamaları aşağıya atarken, başlıkta Erdoğan'ın sözlerini kullandı: "Ölene kadar kalacağım mantığı doğru değil."


Zaman, haberinde Erdoğan'ın üç dönemi uzatmama konusunda "kararlı" olduğuna işaret ederek tavrını ortaya koydu.

ARSEVEN: NİÇİN BÖYLE YAPTIKLARI BELLİ
Ak Parti tüzüğündeki 3 dönem sınırlamasının Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapsamaması gerektiğini belirten ve "3 Döneme Hayır" imza kampanyası başlatan Yeni Akit Gazetesi Yazarı ve Genel Yayın Danışmanı Serdar Arseven konu hakkında şunları söyledi:

"Zaman gazetesinin son zamanlarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin haber ve yorumları ortada. Tepkileri ortada. Onlar, Sayın Erdoğan'ın silinip gitmesini istiyorlar. Bundan dolayı da tüzükteki 3 dönem sınırlamasının Başbakan Erdoğan için de uygulanması arzularına uygun. Sizin de işaret ettiğiniz gibi, Sayın Başbakan'ın birçok sözü arasında özellikle işlerine geleni öne çıkartarak, Başbakan'ı bağlamak istiyorlar. Bu oyuna gelinmemeli Sayın Erdoğan ve ülke için en iyisi Sayın Erdoğan'ın yoluna Devlet Başkanı olarak devam etmesidir. Ancak üç dönem sınırlamasına Sayın Erdoğan için engelleyici olmaktan çıkartmak buna engel değildir. Zaman gazetesi, Taraf gazetesi ve diğerleri Erdoğan'ın tüzükteki 3 dönem uygulamasını kendisinin de yolunu kapatacak şekilde devam ettirmesini istiyorlar. Bunun sebebi ortada. Sayın Erdoğan ise bu konuda acele etmiyor. Önümüzdeki süreç çok sancılı olacak. Her türlü düzenleme sözkonusu olabilir. Ortadaki tüzük hükmüdür, Kur'an hükmü değil, hatta Anayasa ve kanun hükmü bile değil. "










http://haberevet.com/haber/20120305/721737/haber.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder