HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

18 Mart 2014 Salı

Zaman Değil, Yeni Şafak’ın Baş Yazarına Ait

Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu, paralel yapının “yolsuzluk” iddialarını “son derece ciddi” buldu; Berkin Elvan olayı üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklendi ve “Oyunun artması rahatsızlığı önemsizleştirmez” dedi.
Zaman Değil, Yeni Şafak’ın Baş Yazarına Ait
18 Mart 2014
Hükümet’e en yakın gazetelerden Yeni Şafak’ın baş yazarı Ali Bayramoğlu, paralel yapının yolsuzluk iddialarına açıkça destek vererek “Bir kere, bu kez ortada ciddi yolsuzluk iddiaları var. Ve anketler gösteriyor ki, insanlar kime ve neden oy verecek olurlarsa olsunlar, toplumun önemli kesiminde, yüzde 65'ninde bu konuda ciddi bir rahatsızlık var” diye yazdı.
“OYUNUN ARTMASI RAHATSIZLIĞI ÖNEMSİZLEŞTİRMEZ”
Ve ekledi: “AK Parti'nin alacağı oy miktarı, sanılanın ötesinde de olsa, ne bu rahatsızlığı giderebilir ne de bu rahatsızlığın önemsiz olduğunu gösterir. Ve AK Parti bu yükü taşımaya, taşıdıkça örselenmeye, örselendikçe demokrasiyi yıpratmaya devam eder.”
“VİCDANLARDA YARA AÇTI”
Bayramoğlu ardından sözü Berkin Elvan olayına getirerek, özetle AK Parti ve Erdoğan’ın “yanlış yaptığı” yorumunda bulundu. Erdoğan’ın “kutuplaştırıcı” bir dil kullandığını savunan Bayramoğlu, Berkin Elvan’la ilgili sözlerinin toplum vicdanını yaraladığını ileri sürdü.
Ali Bayramoğlu şöyle yazdı:
“Şu anda AK Parti'nin karşısında sadece cemaat yok, ondan bağımsız olarak kendi hatalarıyla, kimlik politikalarıyla, sert söylemiyle ürettiği bir toplumsal muhalefet var.
Başbakan'ın Gezi olaylarıyla tutturduğu, son seçim kampanyasında artan oranda sarıldığı dil, bir grup gençlik ve bir kesim karşısında devleti, devlet aklını ve devlet dilini temsil etmeye başladı.
Üstelik son derece tehlikeli ve 'kırıcı' bir biçimde...
Tayyip Erdoğan'ın, 'Bizim gençliğimiz, onların gençliği,' vurguları, 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılanları, sokağa inen vicdan selini' sadece terörle anması, 'çocuk mezarına atılan oyun misketlerini silah sanması', AK Parti'nin kutuplaştırıcı dili bu kez toplumun bir kesimine, yeni bir hassasiyet dalgasına, toplumsal muhalefete karşı kullandığının göstergesidir.
Başbakan'ın Berkin'in annesine yönelik sözleri vicdanlarda yara açtı.
AK Parti Türkiye'yi seçimlerden sonra böyle yönetecekse, ne yöneten eski AK Parti olacaktır ne de yönetilen eski Türkiye...”
Habervaktim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder