HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

28 Mart 2014 Cuma

in kasasına büyük darbe

Cemaatin kasasına büyük darbe
28 Mart 2014
Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen 'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun detayları belli olmaya başladı. İncelemenin holdingin arkasında olan ve Gülen Grubunun kasası olarak nitelendirilen 'a yönelik olduğu öğrenildi.


Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen 'e önceki gün yapılan Maliye operasyonunun, Gülen Grubunun kasası olarak da nitelendirilen 'a yönelik olduğu öğrenildi. Fethullah Gülen Grubuna yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın grubun Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu kaydediliyor.

CEMAATİN KASASI
Yetkililer, olan ve İstanbul'da yaşayan Özcan için 'in kasası' ifadesinin kullanıldığını belirtiyor. Cemaatin önde gelen isimlerinden olan Rektörü Şerif Ali Takalan'ın da aralarında bulunduğu, çoğunluğu yurtdışındaki üniversite rektörlerinden oluşan cemaat mensubu bazı rektörlerinin bundan birkaç yıl önce 'ı ziyaret ettiğini hatırlatan yetkililer, bu ziyaretin Mustafa Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildiğini belirtiyor.

TETİKÇİ ARSLAN KAYNAK HOLDİNG'TE ÇALIŞTI
2006 yılında nı gerçekleştiren tetikçi avukat 'ın en yakın arkadaşlarından birisinin de yine bir avukat olan olduğunu dile getiren Tevfik Diker ise 'Kemalettin Gülen Fethullah Gülen'in amcasının oğludur. Kemalettin Gülen ile Alparslan Arslan'ın, Danıştay Saldırısı'ndan önceki dönemde Cemaat'e ait Kaynak Holding'te avukat olarak çalıştıkları iddia edilmektedir.

O dönemde Kaynak Holding'in başındaki isim Mustafa Özcan'dır' diyor.

VERGİ KAÇIRDIĞI İDDİA EDİLİYOR
Bünyesinde , , gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, iddiaları kapsamında İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından incelemeye alındı. Holdingin Üsküdar Bulgurlu Mahallesi 'ndeki binasında, akşam saatlerinde başlayan incelemeler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. İzmir'de, 1983 yılında Çağlayan Matbaacılık ile temelleri atılan Kaynak Holding, başta eğitim yayıncılığı olmak üzere, bilişimden turizme, kargo taşımacılığından tekstile, gıdadan perakende mağazacılığa kadar, 16 farklı sektörde, 23 şirketi ve yaklaşık 8 bin çalışanı bulunuyor.

Kaynak: Yeni Şafak
 
 

nın KASASI kaçtı

Gülen'le “CIA uyarılarını paylaştığı” tapeleri internete düşen nın ikinci adamı 'ın yönettiği Kaynak Holding'e iki gün önce baskın yapıldı. Özcan'ın 5 gün önce Brüksel'e kaçtığı ortaya çıktı.
 
Paralel yapının 2 numarası kaçtı
Paralel örgüt, sahneye koyduğu 17-25 Aralık darbe girişimleri, ardından illegal dinlemelerle istediğini elde edemeyince iyice köşeye sıkıştı.
Paralel yapının 2 numarası kaçtı
ŞANTAJ BELGELERİNİN ADRESİ
Çarşamba günü cemaat adına kurduğu Kaynak Holding'e baskın yapılmasının ardından ortadan kaybolan Özcan, nın mali yapısını kontrol ediyordu. Paralel yapının şantaj belgelerinin toplandığı en üstteki isim olan 'ın, Gülen'den sonra örgütün başına geçeceği konuşuluyordu. Cemaatin hem kasası hem de karakutusu olarak bilinen Özcan'ın da Gülen gibi bir daha yurda dönmeyeceği öne sürüldü. ABD'li yetkililer tarafından ülkeye 5 yıl boyunca giriş-çıkışı yasaklanan Özcan'ın Brüksel'e kaçtığı öğrenildi.

BASKINI BİLİYOR MUYDU?
Bu arada önceki akşam uzun süre yönettiği Kaynak Holding'e Maliye Bakanlığa Vergi Denetim Kurulu ve Mali Polis tarafından yapılan baskının Özcan'ı harekete geçirmiş olabileceği öne sürüldü. 20 saat süren operasyonda şirketin belge ve bilgisayar kayıtları incelemeye alındı. Özcan'ın baskını önceden haber almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Akşam
http://www.takvim.com.tr/Guncel/2014/03/28/paralel-yapinin-2-numarasi-kacti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder