HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

28 Mart 2014 Cuma

Paralelciler, Konyevi Hazretleri'ni kullanmaya kalktı!

28 Mart 2014
Sosyal medya üzerinde Seyda Muhammed Konyevi hazretleri adına düzenlenmiş sahte maille kara propoganda yapılıyor..


Konyevi cemaati adına yapılan açıklama şöyle;

Açıklama şöyle;
"Bir insanı veya grubu tanımak için bir kaç yol vardır. Bunlardan birincisi belki de en önemlisi varsa kitapları veya konuşmalarını dinlemektir. Zira insanın zihninde ne varsa kalemine ve diline o dökülür. Bu birinci yol uluslararası bir yoldur. Özellikle insaflı, okumuş kimseler tanımak istedikleri kişi için bu yolu takip ederler. Örneğin Konya'da Seyda Konevî hazretlerini geçtiğimiz Ramazan bayramında ziyaret ettiğimizde şunları söylemişti, hükümetten üst düzey bazı kimseler geldiler ve Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında ileri geri konuştular. Onlar ayrıldıktan sonra Hocafendinin kitaplarını açtım bir kısmını okudum, konuşmalarından bazılarını dinledim. Sonra da dedim ki, hayır bu zat onların dediği gibi değil. Bu zat Kuran ve sünnet yolunda. Allah yolunda bir insan."

Biz bu maili okuduğumuzda kanımız dondu ve açıkçası nasıl kirli bir hesabın içine çekilmeye çalışıldığımızı büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu üzülmemizin bazı sebepleri vardır.

Birincisi söz ettiğiniz şahıs bir alim, bir Allah dostu ise mutlaka onun adına yazdıklarınızın doğru olması gerekiyor. Zira onlar siyaset üstü toplumun manevi rehberleridirler.

Seyda Muhammed Konyevi hazretleri adına olmamış bir şeyi intac etmeye çalışmaları çok üzüntü verici. Her şeyden önce Seyda hazretlerini Ak partiden her hangi bir heyet ziyaret etmemiştir. Eğer halk ile beraber ziyaret etmişlerse de sadece dua için ziyaret etmişlerdir. Ama asla birilerini çekiştirmek için Ak partiden gelen hiç olmamıştır. Böylece iddialarına temel aldıkları "Fethullah Gülen" aleyhinde konuştular ifadesi doğru değildir.

İkinci husus Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri her zaman Müslümanların kardeş ve ihtilaflardan uzak olmaları için çaba göstermektedir. İstisnasız istikamet üzere olan tüm İslami kesimler için aynı hassasiyeti göstermektedir. Ancak özellikle 17 aralık tan sonra ülkemizde meydana gelen hadiselerden Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri de derin bir üzüntü duymaktadır. Özellikle samanyolu gurubu adeta siyasi bir parti gibi hareket etmesini ve geçmişte Müslümanlara kan kusturan, camilerini ahıra çeviren, ezanı Muhammedîyeyi (s.a.s.) yasaklayan, alimlerimizi asan ve hülasa topyekün islama düşmanlık besleyen bazı partilerle kol kola durmasını yadırgamakta ve kınamaktadır.

Üzülerek ifade edelim ki yazılanların hiç bir gerçekliliği yoktur tam tersine mezkur guruptan bazı sorumlu insanlar seyda hazretlerini ziyaret etmişlerdi. Ve canlı şahit olarak seyda hazretlerinin bir evladı da hazır bulunmaktaydı. Bunlar, başta Başbakan olmak üzere dış işler bakanı Ahmet Davutoğlu. MİT müsteşarı Hakan Fidan ve devlet bakanı Beşir Atalay dahil herkesi çok ağır bir dil ile ithamlarda bulundular. Maalesef işi tekfire kadar götürdüler. Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri çok çok üzüldü. Bu yapılanların ülkemizin selameti ve müslümanların vahdeti için çok kötü bir sonuç olduğunu söyledi. Seyda Hazretleri kendisine gelen bu misafirlere gayet açık bir dille " bu halinizle sizi artık mudafaa edemem. siz yanlış yoldasınız" dedi.

Tüm kamuoyunun şunu özellikle bilmesini isteriz. Seyda Muhammed Konyevi hazretleri bu güne kadar hiç bir partiye üye olmamıştır. Hiç bir siyasi guruplaşmanın içinde değildir. Devletten hiç bir beklentisi de yoktur. Ancak son gelinen durumda tüm Müslümanların mevcut yapının bozulmaması için çaba sarfetmeleri gerektiğine inanıyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin biz müslümanlar için bir nimet ve Allah'ın bir lütfu olduğunu, bundan yola çıkarak etrafında kümelenmemiz gerektiğine de inanmaktadır.
Netice olarak bu MAİL doğru değildir ve Seyda hazretleri adına yazılan bu yazının doğru olmadığını tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz.
http://www.timeturk.com/tr/2014/03/28/paralelciler-konyevi-hazretleri-ni-kullanmaya-kalkti.html#.UzXMNFo5nDc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder