HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

15 Mart 2014 Cumartesi

CHP'de Paralel Çatlak!

Yerel seçimler öncesi cemaatle kol kola giren CHP’de teşkilatlar kaynıyor... Cemaatin DSP ve AK Parti’den sonra CHP’ye yapıştığını belirten partililer, 31 Mart sabahı Kılıçdaroğlu’ndan hesap sorma hazırlığında...
CHP'de Paralel Çatlak!
15 Mart 2014
Paralel Yapı’nın, 17 Aralık sözde rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra AK Parti’ye karşı Cemaat ve CHP yönetiminin yakınlaşması bir kısım CHP’lileri kızdırdı. Bu yakınlaşmanın yanında partinin yetkili isimlerinin de Cemaati övmesi büyük tepkilere neden oldu. Birçok CHP’linin “Cemaat’in eskiden CHP’ye karşı yaptıkları ortada iken Cemaat’ten oy isteyerek iktidara geleceksek hiç gelmeyelim daha iyi” dediği belirtiliyor.
“CEMAAT YENİ BALİNA ARIYOR”
CHP’nin son aylarda Cemaat ile olan ilişkisini kişisel blog’unda yazdığı yazılarla eleştiren İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Gülen Cemaati’ni yaşamını ancak balinalara yapışıp sürdürebilen kabuklu canlılara benzetti. Cemaatin 1999 seçimlerinde de DSP’ye yaklaştığını hatırlatan Güler, “DSP’den sonra AKP’ye yapıştı. Her ikisini de eriten asit gibi iş gördü. Şimdi yeni bir balina arıyor; bir süredir de CHP’ye yanaşıyor. Böyle bir koalisyon hükümeti CHP’yi tarih sahnesinden çıkarır. Türkiye’nin CHP’ye çok ihtiyacı var. Çünkü Türkiye’nin temizliğe ihtiyacı var. Bu ortadayken dün Kontrgerilla’yla, Susurluk Çetesi’yle mücadele eden CHP, bugün ‘paralel devlete’ göz yumabilir mi? Bunun adı siyaset olamaz. Cemaat, dinsel inancını yaşayan bir cemaat değildir. Türkiye’nin yüz yüze olduğu en tehlikeli tehdit odağıdır. Emniyet hizmetleri, polis okulları, adliye içinde yuvalanmış bu yapı, komplo kurmak, suç uydurmak, iftira atmak, tuzağa düşürmek işlerinin ehlidir. Devlette, emniyet ve adliyede yuvalanmıştır” şeklinde yorumlarda bulundu.
“CEMAATİ DESTEKLEMELERİ BENİ ÜZÜYOR”
17 Aralık sonrası, CHP’nin Gülen Cemaati’ne olan bakış açısının değişmesi, özellikle partiye yıllarını vermiş isimleri de hayal kırıklığına uğrattı. Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanan CHP eski Milletvekili Ahmet Ersin yaptığı açıklamada, “CHP’nin cemaatle bir bağı yok. Ancak onları öven açıklamalar yapılıyor. Cemaati korunmaya çalışılıyor. Cemaati destekleyen konuşmalar beni üzüyor. Cemaatten CHP’ye bir hayır gelmez Cemaat’in, Türkiye için hayırlı bir yapı olduğuna inanmıyorum” ifadelerini kullandı.
“CHP ELDEN GİDİYOR”
“Ne işimiz olur bizim cemaatle? Cemaatin bize oy verdiği nerede görülmüş?”  şeklindeki sorularla tepkisini ortaya koyan CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır ise,  “Cemaatten oy isteyerek iktidarda kalacaksak, hiç iktidara gelmeyelim. Birçok partili konuşmak için 30 Mart’ı bekliyor” dedi. CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cihan Türsen da kişisel paylaşım sitesindeki sayfasından yaptığı yorumda, “Yazıklar olsun. CHP, siyasi gündemin bir figüranı, imamların çıkar çatışmasının taşeronu, seçim hesaplarının kurnazı olacak bir parti değildir. İzmir İl Başkanı Ali Engin, şimdi de Fetullah Cemaati kurumlarına destek vererek, överek, CHP parti programını, ilkelerini katlediyor. CHP, kurucularının kemiklerini sızlatıyor. ‘Aman seçim var, yapmayın, susun’ diyenlere birkaç sözüm var. Aman CHP, Türkiye elden gidiyor. Yapmayın, susmayın veya sorumsuz yöneticileri susturun” değerlendirmelerinde bulundu.
CHP-CEMAAT İTTİFAKI GELİŞİYOR
 CHP-Cemaat ittifakı iyice gün yüzüne çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda siyasi faaliyetler yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine başlattığı denetim çalışmaları paralelcilerin gazetesi Zaman tarafından, ‘fişleme’ olarak duyuruldu. Zaman’ın haberi üzerine harekete geçen CHP konuyu meclis gündemine taşıdı.
CHP, SORU ÖNERGESİ VERDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle Meclis başkanlığına bir soru önergesi vererek, Bakanlığın yetki ve sorumluluk alanında bulunan okullarda neden böyle bir denetim faaliyetinde bulunduğu gibi garip sorular sıraladı.
Yeni Akit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder