HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

15 Mart 2014 Cumartesi

Gülen'i 28 Şubat Bozmuş!

28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmek için başlarını açmaları gerektiğini söyleyen ve başörtüsü için ‘füruattır’ diyen Fetullah Gülen’in yeni ses kaydı internete düştü.
Gülen'i 28 Şubat Bozmuş!
15 Mart 2014
 Gülen’in, 28 Şubat sürecinden önce verdiği vaazda; “Dini emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir. Ne pahasına olursa olsun mücadele edip başını kapamalıdır. Başın kapanması mevzusu Kur’an-ı Kerim’in emriyle sabittir. İnsan her dakika başını açık tutmakla, her dakika bir günah işlemiş olur. Evvela din ve diyanete bağlılığı iddia ediyorsa başını kapasın” demiş.
28 ŞUBAT’TA FÜRUAT DEMİŞTİ
Fetullah Gülen, 23 Ocak 1995 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nden Ertuğrul Özkök’e yaptığı açıklamada; “Başörtüsü şart mıdır” şeklindeki sorusuna ilginç açıklamalarda bulunmuş ve başörtüsünü füruata ait mesele olarak gördüğünü ifade etmişti. Gülen, başörtülü kızların üniversiteye girmek için başlarını açmaları gerektiğini söylemişti.
Gülen, 13 Mart 1998 tarihinde Akşam Gazetesi’nden Orhan Yurtsever’e yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti; “Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı? Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı? Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli? Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.”
Yeni Akit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder