HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

25 Mart 2014 Salı

EMNİYET İMAMINA KIYAK
 
Görüşmeyen savcı

Görüşmeyen savcı

271 hakim ve savcının görev yeri değişti. 7 Şubat soruşturmasını yürüten, Gülen ve emniyet imamı hakkında takipsizlik kararı veren Görüşen de İzmir'e gönderildi...
Görüşmeyen savcı25 Mart 2014
(HSYK), yargı içindeki lanmaya karşı geçtiğimiz hafta düğmeye bastı. Bu kapsamda 271 savcı ve hakim başka görevlere atandı. Onlardan biri ise tanıdık çıktı. 7 Şubat'ta İstanbul Savcılığı'nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için gönderdiği talimat yazısını 20 dakikada işleme koyan ve Fidan'ı telefonla sorguya çağıran Ankara Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, tenzili rütbe ile İzmir'e düz savcı olarak gönderildi.

İDDİALARI HİÇE SAYDI Bu arada Görüşen, 2011 yılında Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabında Fethullah Gülen'in emniyette örgütlendiğine dair iddiaları da hiçe saydı. Görüşen, bu kapsamda yürütülen soruşturma için takipsizlik kararına imza attı. Savcı Görüşen, Fethullah Gülen ile birlikte Emniyet İmamı olarak ismi geçen Osman Hilmi Özdil hakkında da takipsizlik kararı vermişti. Bu arada Konya'ya Başsavcı vekili olarak gönderilen Şadan Sakınan, 2010 KPSS sınavında kopya çekildiği iddialarına ilişkin soruşturmayı yürütüyordu. Ancan Sakınan, tam 3 yıldır kopya iddialarıyla ilgili bir adım atmıyordu.

Aliye ÇETİNKAYA
http://www.takvim.com.tr/Guncel/2014/03/25/gorusmeyen-savci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder