HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

25 Mart 2014 Salı

Paralel örgütten şirket kumpası

nın, birçok şirketi dinleyerek sırlarını ele geçirdiği ortaya çıktı. Örgüt bu bilgileri şantaj olarak kullanıp, kendi firmalarına ihale kazandırdı

Paralel örgütten şirket kumpası25 Mart 2014
Telekulak skandalında birçok şirketi dinleyerek sırlarını ele geçiren 'paralel yapının', tapeleri şantaj ve ihale alımlarında kullandığı ortaya çıktı. Maliye'de ya yakın bazı isimlerin mali denetim iddiasıyla işbirliği yaptığı polislerle birlikte Türkiye'nin bazı önde gelen firmalarına çengel attığı tespit edildi. Bu şirketlerin ihalelerinden yurt dışı hesaplarına, şirket içi telefon konuşmalarından bilgi işlem veri tabanına kadar birçok özel bilgisinin ele geçirildiği öğrenildi. Bazı ihalelerin paralel yapıya yakın işadamlarına verilmesi için bu bilgilerin şantaj aracı olarak kullanıldığı belirlendi.

MALİYE'YE SIZDILAR Paralel yapının dinleme listesi, ekonomideki kritik kurumlar, bakanlıklar, üst kurullar, bankalar ve işadamlarının da dinlendiğini gözler önüne serdi. Yaklaşık 3 yıl boyunca BDDK'dan Halkbank'a, THY'den Kuveyt Türk Bankası'na, TMSF'den Çalışma Bakanlığı'na kadar kilit noktada görev yapan birçok ismin dinlendiği ortaya çıktı. Devlet içerisinde kadrolaşan 'paralel yapı' elemanları; TÜBİTAK, BDDK'nın ardından Maliye'de de yüzünü gösterdi.

TEMİZLİK SÜRÜYOR
MALİYE, BDDK ve TÜBİTAK'ta görev değişiklikleri devam ediyor. Maliye'de gelir politikalarından muhasebata kadar birçok birimde görev değişikliğine gidildi. Cemaate yakın isimlerin ilişki zinciri ortaya konulurken, görevden alınan bürokratların yerine atama yapılıyor. BDDK ve TMSF'yi dinleyenlerin bankalara yönelik bir tehditte bulunup bulunmadıkları yakında ortaya çıkacak.

Hazal ATEŞ
http://www.takvim.com.tr/Ekonomi/2014/03/25/paralel-orgutten-sirket-kumpasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder