HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

1 Şubat 2014 Cumartesi

Fethullah Gülen Hocaefendi: Başkalarının ayıbını görmeyin, araştırmayın..

07 Ara 2013 17:16 Samanyolu Haber

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeni değerlendirmeleri Herkul.org'da yayınlandı.

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi "Kara propaganda ve nefis muhasebesi" başlıklı sohbetinde, "Başkalarının ayıbını görmemeyi" tavsiye ediyor. "Ayıp araştırmanın insana hiçbir şey kazandırmayacağının" altını çizen Hocaefendi, Mü'minleri karalama kampanyasının müslümanca bir tavır olmadığını belirtti. Hocaefendi, kötülükler karşısında kötülükle karşılık vermenin yanlış olduğunu ifade edip, "Allah ocağınıza ateş salsın' diye beddua etmeyin" dedi..

İşte Hocaefendi'nin önemli tespit ve değerlendirmeleri:
Hocaefendi: Yalan söyleyenlere beddua etmeyin
Hocaefendi: Yalan söyleyenlere beddua etmeyin
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

-Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, kötülüklere kötülükle karşılık vermenin yanlışlığına dikkat çekti. 

"Biri size nÂsez nÂbec birşey yaptı. Aynı şeyle mukabele etmemek lazım. "Yediler, içtiler, malikanelerde yattılar, kalktılar" hiçbiri doğru değil bunların. Bunlara karşı mukabelede bulunduğunuz zaman bir şöyle diyebilirsiniz bunlara: "Yalan söylüyorsunuz, var mısınız bu mevzuda meseleyi ispata? Yok ise siz dünyanın en alçak insanlarısınız. Eğer dediğiniz şey doğruysa Allah bizi yerin dibine batırsın. Yok doğru değilse Allah evinize ocağınıza ateşler salsın." Bir böyle deme var. Fakat böyle demeyin."


-Muhterem Hocaefendi bir meseleye bakışta insanların farklı içtihatlarının olabileceğini söyledi. "İçtihadı, temel islami düsturlara uyanların geri dönmesi halinde Allah'ın hesap soracağını" hatırlattı. 

"Siz kendi içtihadınızla meseleleri temel disiplinlere vurarak doğru bir hükme varmış ve o doğru hükmü realize ediyorsanız şayet ondan dönmeniz hakikate karşı saygısızlıktır. Allah onun hesabını size sorar. "İçtihad ettiniz, doğru bildiniz, doğruyu buldunuz niye doğrudan döndünüz?" der."

-Hocaefendi, hizmet erlerinin gelecek nesillere karşı sorumlu olduğuna dikkat çekti. Bu çerçevede hareket etmeyi tavsiye etti.

"İnhiraf ettirici şeyler olabilir, her inhiraf ettiren şey karşısında eğilirsek inanın uzun boylu ayakta duramayız. Başkaları durur mu? O bizi alakadar etmez. Bağışlayın çerçöp gibi böyle küçük rüzgarlar karşısında savrulacaksak gelecek adına hiçbir şey vadedemeyiz. Gelecek nesillere yaşadığımız şeyleri yaşatırız. Gelecek nesilleri de aynen bizim gibi olmasına göz yumamayız." 

-Muhterem Hocaefendi, karalama kampanyalarına karşı nasıl davranılması gerektiğini izah etti.

"Görmeyin başkalarının ayıbını, hemen küçük bir boşluğunu, bir açığını gördüğünüz zaman yüzüne vurmak sÛretiyle mahcup etmeye kalkmayın. Bunun insana kazandırdığı bir şey yoktur."

"Karalamaya karşı hemen karalama kampanyasıyla karşı koymak doğru değil, müslümanca bir tavır değildir. Mü'minleri karalama kampanyası müslümanca bir tavır değildir. O insanlar müslüman olsa bile bu sıfatları itibariyle Âriye olarak kÂfir sıfatını kullanıyorlar demektir. "

-Hocaefendi "Kapkara kalemlerini sizin aleyhinizde kullanmalarını, 'onların cürmü' gibi görmemelisiniz" dedi.  

"Kendinize bakın, siz hidayette olduktan sonra başkaları kat'iyyen size zarar veremez. Siz hidayeti tabiatınızın bir derinliği haline getirdikten sonra kat'iyyen size zarar veremezler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder