HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

19 Mart 2014 Çarşamba

Ahmet Keleş: Fethullah Gülen ya münzevi hayat içinde olmasaydı?

19 Mart 2014

Gülen Cemaati’ne 25 yıl hizmet veren ilahiyatçı Profesör Ahmet Keleş, 24 TV'de Murat Çiçek'in sunduğu '24 Özel' programına konuğu oldu. Keleş, Gülen Hareketiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu.

 Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yirmidorthaber.com - Fethullah Gülen’in verdiği demeçte “hiç 2 ceketim olmadı” sözleri üzerine münzevi ve mütavazi hayat yaşadığı tartışmaları gündeme geldi. Ahmet Keleş, ‘bu ülkenin en zengin insanlarının yaşayamayacağı bir hayatı yaşadığını aktardı. Keleş malum medyaya ‘bu ülke insanının Gülen’in röportaj verdiği sıradaki fotoğraflarını göremeyecek kadar zekası yok mu?’ sorusunu yönlendirdi.
 
İnzivada yaşayan birinin Türkiye aleyhine demeçler vermesini halkın gördüğünü dile getren Keleş, bu kadar şeye bulaşmış birinin münzeviliğinden bahsedilecekse 'ya münzevi hayatın içinde olmasaydı' sorusuyla imalı göndermede bulundu.
 
BU HALKIN ZEKASI YOK MU?
 
Acaba bu gazetede bu röportajı yayınlayanlar ve televizyon ekranlarından bu ülke insanının gözünün içine baka baka Hocaefendinin mütevazi bir insan olduğunu, münzevi bir insan olduğunu söylerken, bu insanların o fotoğrafları, o görüntüleri, o röportajların yapıldığı yerleri, o yaşanan yerlerin basına yansıyan resimlerini görmediklerini mi zannediyorlar. Bu insanların zekası yok mu, aklı yok mu? Nasıl bir mütevazi, münzevi görüntüdür ki bu ülkenin en zengin insanlarının, belki Amerika’nın en zengin insanlarının dahi yaşayamayacağı bir hayatı yaşıyorsunuz. Acaba o giysilerinden, kullandığı malzemelerinden, kullandığı teknolojiden ve canının sıkıldığında gökyüzünü seyretmek için kullandığı teleskoptan bizler biliyoruz. Nasıl bir mütevazi ya da nasıl bir münzevi olduğunu.
 
GÜLEN İNZİVADA İSE NEDEN TÜRKİYE ALEYHİNE DEMEÇLER VERİYOR?
 
Ancak, yine aynı şekilde bu şeyi söyleyenler bu ülke insanının gözünün içine baka baka münzevi bir hayat yaşadığını söyleyenler, eğer bu halka, bu topluma biraz saygıları varsa kendi dünyasına çekilmiş bir insanın neden olur olmadık zamanda ülkenin en hayati, hatta uluslar arası itibarını ilgilendiren konularda, hem de ülkenin aleyhine olacak şekilde neden demeçler veriyor? Hiç beklenmedik anda çeşitli gazete ve medya organlarında röportajlar yaptığını. Hiç beklenmedik şekilde dünyanın en derin işlerine bulaştığına. ‘Ben münzevi değilim’ dünyanın tam ortasındayım diyen insanların yaptığı şeyler gibi yaptığını bu halkın görmediğini mi zannediyorlar? Hepsini görüyor ve şunun da altını çizmek istiyorum; dünyayı terk eden bir münzevi insanın dünyanın 160 ülkesine okullar açarak, şirketler kurarak orada neler aradığını, ne yaptığını bu insanların düşünüp sormadığını mı zannediyorlar. Münzevidir bu hayatın içinde de, ya olmasaydı?..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder