HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

22 Mart 2014 Cumartesi

Badıllı, Bediüzzaman'ın Sözleriyle Vurdu

Abdülkadir Badıllı, Bediüzzaman'ın 'Bir partinin size az bir zararı da dokunsa, sizin ona faydanız dokunsun, zararınız dokunmasın. Onun siyasetine karışmayınız, içişlerine girmeyiniz' dedeğini hatırlatıp cemaatin yanlış yaptığını ifade etti.
Badıllı, Bediüzzaman'ın Sözleriyle Vurdu
22 Mart 2014
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı, Abdülkadir Badıllı ve Barla Platformu Başkanı Said Yüce, TRT Haber'de vefatının 54. yılı münasebetiyle düzenlenen programda Said Nursi'nin bilinmeyenlerini anlattı.
Talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı son zamanlarda bazı grupların hükümete karşı aldıkları tavrı eleştirdi.
"Gelişen hadiseler Müslümanları derinden sarstı"
Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, "Türkiye'mizde çeşitli İslami hizmet anlayışları vardı, halende var. Hepsi de hizmet ediyorlar. Fakat son zamanlarda hakikaten farklı bir şey çıktı ortaya. Eskiden beri bildiğimiz hoşgörü, müsamaha kişiliğiyle ufak tefek şeyler olsa da biz onları bütün cemaati İslamiye hoş görür bir vaziyette yürüdük. Fakat son zamanlarda gelişen hadiseler hakikaten Müslümanları derinden sarstı. Biz öyle olduk. Bir yanlış var bu işte" dedi.
Her alanda eskiye göre daha iyi olduğunun altını çizen Fırıncı, "Gençlerimiz hakikaten hakka hakikate hizmet etmek isteyen, tefekkür ehli gençlerimiz en mükemmel şahsiyetle yetiştiğini görüyoruz. Dolayısıyla tam bir hürriyet. Hiç bir şeyde sakınılacak bir şey yok. Sohbetler dersler, hepsi yerinde yapılıyor. Risale-i Nur hizmeti olarak, diğer İslami gruplarla da bizim münasebetimiz var. Onlarda fevkalade memnun şikayet eden kimseyi görmedik" şeklinde konuştu.
"Üstad bir partinin içişlerine girmeyiniz diyor"
Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdülkadir Badıllı ise, "Bu tartışmalar maalesef durup duruken iki senedir başlatıldı. Üstadımız diyor ki, 'Bir partinin az bir zararı da dokunsa size, sizin ona faydanız dokunsun zararınız dokunmasın. Onun siyasetine karışmayınız, içişlerine girmeyiniz diyor. Ama herkesin gözü önünde cereyan eden bir zümre bunu zıddını yapıyor. Daha evvel Üstad ile birlikte olduklarını iddia ederlerken, şimdi tamamen değişik bir şekilde, tamamen hükümeti yıpratmak, pençeleşmek, bu hiç birimizin hoşuna gitmiyor. Allah onlara insaf versin diyorum başka bir şey demiyorum" dedi.
Yeni Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder