HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

22 Mart 2014 Cumartesi

Gelmezsen gelme

Türkiye'ye dönmemesini değerlendiren Gülen, Zaman Gazetesi'ndeki röportajda niyetini ele verdi
Gelmezsen gelme22 Mart 2014

GÜLEN röportajda niyetini ele verdi. Türkiye'ye dönmemesini değerlendiren Fethullah Gülen, daha önce kendisini vatana davet edenlerin temiz niyetli olduğuna inanmadığını söyledi. Ardından şöyle devam etti: "Dönüp dönmeyeceğime kalbim gibi itimat ettiğim arkadaşlarımla istişaremle karar veririm. Dönersem de şunun bunun gibi değil, Ramiz Efendi'nin Üç Şerefeli Camii'de imamlık yapan oğlu gibi dönerim..."
CEMAAT OYUNU
CEMAATİN seçimde alacağı siyasi tavır, Gülen'in müridine verdiği röportajla ortaya çıktı. Gülen seçimlerle ilgili şu yorumu yaptı: "Kadimden bu yana fakir hep 'vicdanî kanaatinize göre rey verin' demişimdir. İlle de 'Şu partiye oy verin' demeyi vicdanî bir baskı gördüğüm gibi, bir partiye angaje olmayı toplumun diğer kesimlerinden tecrit olma sayarım. Herkes etrafına bakacak, belediye başkan adaylarını değerlendirecektir. Netice itibarıyla bu bir genel seçim değil.
Her partiden hizmet verecek istidatta çok kıymetli başkan adayları vardır."

HOCANIN SAVCISI

GÜLEN, Zaman gazetesine verdiği röportajda sorgulama anılarını da anlattı. Ortaya Gülen'in ABD hayranlığı çıktı: "28 Şubat sonrası Savcı Nuh Mete Yüksel'in açtığı dava senelerce sürdü. Orada gördüğüm kötülüğü New Jersey başsavcısından görmedim. Savcı beni dış kapıda karşıladı. Sandalyeyi tuttu. 'İfade veriyorsunuz, dudaklarınız kurur' diyerek bana su getirdi. Kemal ile kendisine hediye gönderdim. Ama o 'Ben davasını gördüğüm bir insanın hediyesini kabul edemem.'

KAYNAK: TAKVİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder