HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

22 Mart 2014 Cumartesi

Paralel yapıdan silikon maske oyunu

21 Mart 2014
'silikonmaskeler.com' sitesinin sahibi işadamı Sinan İlhan, bu maskelerin dünyada sadece ABD'de yapıldığını belirterek "Çok para verirseniz 6 ayda fotoğraftan istenen maske yapılır" dedi. İlhan, Türkiye bu maskelerden kullanan ünlüler de olduğunu söyledi.

STAR’ın gündeme getirdiği ‘Ses dalgalarından orijinal ses üretilebilmesi’ ve yine silikon maske ile kişinin yüzünün birebir kopyalanabilmesi 17 Aralık darbe girişimi sürecinde ortaya çıkan ses ve görüntü kasetlerinin kaynaklarını deşifre etti.

Ünlü sanatçılara maske yaptım
Silikon maske teknolojisinin sanıldığından daha ileride olduğunu belirten sektörün Türkiye’deki tek temsilcisi Hatay İskenderun’da yaşayan “Silikonmaskeler.com” adresinin sahibi Sinan İlhan, “Kişinin yüz kalıbı alınırsa dünyada tek merkez olan ABD’de 6 ayda hazırlanır. Kişinin fotoğrafıyla da maske hazırlanır. Çok para verirseniz yüzündeki en küçük mimik çizgisine kadar mükemmel maske hazırlanıyor” dedi. Türkiye’de çok ünlü sanatçıların basını ve hayranlarını konser çıkışlarında atlatmak için dublörlerine kendi yüzünün maskesini hazırlattığını söyleyen silikon maske uzmanı Sinan İlhan, “Anlaşmalarımız gereği hangi sanatçılar olduğunu söyleyemem ama konser sonrasında ya da özel hayatları için basını atlatmak isteyen birçok Türk ünlüye ABD’de yüz kalıbı alarak özel maskeler hazırladım ve bu sayede onlar rahat bir yaşam sürüyorlar” diye konuştu.

Fotoğraftan maske yapılabilir
Maskelerin kişilerin yüz kalıpları alınarak hazırlandığını anlatan İlhan şunları söyledi: “İnsanın yüzünün kalıbı alınarak ABD’deki şirketlerde silikon maskeler 6 ayda hazırlanıyor. Kişinin yüzünden kalıp alınamıyorsa o kişiye ebat olarak benzeyen kişinin göğsüne kadar kalıp alınır. Çünkü bu maskeler göğüs kısmına kadar giyilebilme özelliğine sahip. Örneğin ünlü bir kişinin ya da siyasetçinin fotoğrafıyla bir maske istenilen ölçülerde ve özelliklerde yakından tanınmayacak kadar güzellikle imal edilir. Bu para ile alakalı. Ne kadar para harcanırsa, ortaya o kadar mükemmellikte bir iş çıkar.

Yaptıranlar videoda kullanıyor
Satın alan kişiler bunları videolarda kullanmak istiyor. Sanatçının dublörü için kullanılıyor. Başka amaçlarla da alan var mıdır bilmiyorum. Fakat bu maskelerle insan belli oranda mimik verilebilir. Kimse de maskesi olan kişinin gerçek kişi olup olmadığını yakından bile fark etmez. Bu da maddi imkanlara bağlı. Kişinin top sakallı mı olacağı, seyrek saçlı mı olacağı, yüzünde ben bulunup bulunmayacağı yapılacak işçilikle ilgilidir. ABD’de bu işi gayet rahat yapıyorlar. Ama zaman ve para meselesi. Maskelerin fiyatı 6 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar çıkıyor.”

SİLİKON MASKEYLE HONG KONG’DAN KANADA’YA GİTTİ
29 Ekim 2010 yılında Asyalı bir adam silikon bir maskeyle kendisine yaşlı bir adam görüntüsü vererek Hong Kong’dan Kanada’ya uçmayı başardı. 29 Ekim’de Vancouver uçağına binen Asyalı, uçakta lavaboda maskesini çıkardı. Asyalı Vancouver’da sınır güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Görevliler Asyalı gencin Kafkasyalı yaşlı adam kılığına girdiğini ancak ellerinden genç olduğunu anladıklarını belirtti. Uzun bir süre durumu inkar etmeye çalışan Asyalı daha sonra mülteci olarak Kanada’ya girmek istediğini itiraf etti.
http://www.timeturk.com/tr/2014/03/21/paralel-yapidan-silikon-maske-oyunu.html#.Uy3ymlo5nDc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder