HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

22 Mart 2014 Cumartesi

Hasan Basri, Ebu Hanife ve Mevlana, İsrail ve CIA İşbirlikçisi Örgütün Yurt Açılışında!
 
Hasan Basri, Ebu Hanife ve Mevlana, İsrail ve CIA İşbirlikçisi Örgütün Yurt Açılışında!19.03.2014
 
Hasan Basri, Ebu Hanife, Mevlana cemaatin okul arsasını ziyarete geliyorlar; Hasan Basri: "Siz öyle bi hizmet ortaya koydunuz ki sahabenin hizmetinden farkı yoktur"

 


AnalizMerkezi.com - ÖZEL



Fethullah Gülen'in örgüt tabanını dinsel ambalajlı bazı uydurmalarla aldattığı bir konuşma daha ortaya çıktı!

1400 sene, 1300 sene ve 800 sene önce yaşayan 3 isim Hasan-ı Basri, İmam-ı Azam Ebu Hanife ve Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi diline dolayan ve vaizlikten istifa ettiği, yani emekli vaiz bile olmadığı ortaya çıkan Fethullah Gülen, örgütü bu günlere hangi yalanlarla getirdiğine dair güzel bir örnek veriyor.

Bu İslam'ın çok bilinen 3 isminin, CIA İşbirliği belgelenen Gülen Örgütü'ne bağlıolarak açılmakta olan bir yurt açılışına geldiğini, çalıların arasında oturduğu gibi şizofrenik bir yalanı ortaya atan  Gülen, ağlayan, inleyen, sağlıklı din algısından hızla uzaklaşan kitleyi dilediği kıvama getirmeyi başarıyor.

İşin acısı, daha önce Peygamberin Türkiye'yi kendisine verdiğini, stattaki bir şenliğe geldiğini, Twitter'da faaliyet emri verdiğini de söyleyen Fethullah Gülen'in açılışına dev isimleri transfer ettiği o yurtlarda, bu sıralar müslüman öğrenciler artık barındırılmıyor ve gece yarılarında, soğuklarda, hükümete ve reisi Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmedikleri ve savundukları için sokağa atılıyorlar.

Başbakan Erdoğan'ın Trt Türk'te değindiği gibi, yurtlarda işbirlikçi Fethullah Gülen'e biat etmeyen ve Türkiye'yi ve Tayyip Erdoğan'ı savunan kızlarımızı "Aileni ararız! 'Okulda erkeklerle uygunsuz yakaladık!' deriz" gibi şerefsiz, onursuz ve ahlaksız iftiralarla şantaja uğratan örgütün yurtlarını açmak için Hasan-ı Basri, Ebu Hanifeve Mevlana gibi isimlerin geldiğini ve hatta Hasan-ı Basri'nin 
 "Siz öyle bi hizmet ortaya koydunuz ki sahabenin hizmetinden farkı yoktur" dediğini iddia eden şahsın ruh durumununarz ettiği vehameti, karakter seviyesini ve işbirlikçilik rütbesine dair tahminleri, siz değerli takipçilerimize bırakıyoruz!

 

VİDEO İÇİN

http://www.analizmerkezi.com/hasan-basri-ebu-hanife-ve-mevlana-israil-ve-cia-isbirlikcisi-orgutun-yurt-acilisinda-39313h.htm

HASAN-I BASRÎ KİMDİR?

Hasan-ı Basri, Tâbiînin büyüklerinden. Zâhid, muhaddis, fakîh ve müfessir.

Adı, Ebû Sâid el-Hasan b. Ebi'l-Hasan Yesâr el-Basrîdir. Babası Yesâr, Irak'ın bir kasabası olan Meysânlıdır. Yesâr, Meysan'ın fethedilmesi sırasında esir düşmüş ve buradan efendisinin kendisini âzâd ettiği, daha sonra da Hasan-ı Basrî'nin annesi Hayrâ ile evlendiği Medine'ye götürülmüştür. İste, Hasan-ı Basrî, burada Hazreti Ömer'in halifeliğinin son ikinci yılı olan Hicrî 21 senesinde doğmuştur. (21/641).
Annesi Hayrâ, Peygamberimizin hanımı Ümmü Seleme'ye hizmette bulunmuştur. Bu arada, Ümmü Seleme'nin Hasan’ı emzirdiği ve ondaki hikmet ve belâgatın bundan dolayı olduğu söylenir. Ayrıca, Ümmü Seleme'nin, kendisini Ömer'e götürdüğü ve onun için şöyle dua ettiği de rivâyetler arasındadır; "Yâ Rabbi, onu dinde fakîh kıl ve insanlara sevdir. (İbn Sa'd, Tabakât, VII/I, 114).
Hasan, Vâdi'l-Kurâ'da büyümüş ve çocukluğu orada geçmiştir. Gençliğinde Doğu İran’ın fethine (43/663) katılmış, bundan kısa bir müddet sonra, Horasan vâlisi Rebi' b. Ziyâd'ın kâtipliğinde bulunmuştur. Bundan sonraki hayatının geri kalanını çoğunlukla Basra'da geçirmiştir. En son vefât edenleriyle birlikte üç yüz sahâbe ile görüştüğü rivâyet edilir. Bu bakımdan tâbiînin önde gelenlerinden olup ilim ve fazileti, zühd ve takvâsı ile meşhurdur. Ebû Tâlib Mekkî, Hasan-ı Basrî'nin tasavvuf yolunda imamları olduğunu söylemiştir. Enes b. Mâlik, kendisine bir mesele sorulduğunda, onun Hasan-i Basrî'ye de sorulmasını, onun derin ilim sahibi olduğunu söylerdi (İbni Sa'd, Tabakât, s. 128).
Hasan-ı basri hazretlerinin hayatının sonları Basrada geçtiği, orada vefat edip, orada defnedildiği de bilinmektedir.
İMAM-I AZAM EBU HANİFE KİMDİR?
Ebu Hanife (699/h.80 - 767/h.150) (Arapça: أبو حنيفة النعمان, Ebu Hanife'tul Numan), İslam dininin dört fıkıh mezhebinden birisi olan Hanefi mezhebinin kurucusu ve Sünni fıkhının en büyük üstâdı sayılan İslam fıkıh ve hadis bilgini. Asıl adı "Nu’man İbn-i Sâbit" olup sevenlerince ismi "İmâm-ı Â’zam" unvanıyla birlikte anılır.
MEVLANA KİMDİR?

Mevlana 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan'ın Belh şehrinde doğmuştur.Mevlana'nın babası Belh Şehrinin ileri gelenlerinden olup, sağlığında "Bilginlerin Sultanı" ünvanını almış olan Hüseyin Hatibi oğlu Bahaeddin Veled'tir. Annesi ise Belh Emiri Rükneddin'in kızı Mümine Hatun'dur. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder