HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

20 Mart 2014 Perşembe

Gülek-Gülen- Fuller

BÜLENT ERANDAÇ

1999 yılının Türkiye ve ABD için bir sihri var. Bu sihirin kod adı. ABD 'YEŞİL KUŞAK' PROJESİDİR.
ABD, "Yeşil Kuşak" projesi bağlamında Ilımlı İslam modelini revize etti.
Fikir babaları tanınmış CIA direktörleri Henri Barkey ve Graham Fuller'di.
ABD ve CIA, Abdullah Öcalan'ı 1999 yılında Türkiye'ye verdi. Bülent Ecevit, Öcalan'ın teslimi nedeniyle seçimleri kazanma şansı bularak, 1999 yılında Başbakan oldu. Ve...
Fethullah Gülen Amerika'ya götürüldü.
Gülen'in ABD'ye gidişini ve yeşil pasaport verilmesini Başbakan Bülent Ecevit ve yardımcısı Hüsamettin Özkan gerçekleştirdi.Fethullah Gülen'e kefil olan da Graham Fuller ve Morton Abramowitz'di.
Bu gelişmelere tek bir fotoğraf olarak bakarsak, ABD'nin uygulamaya sokacağı YEŞİL KUŞAK planının içindeki aktörler ve aralarındaki ilişkiyi daha iyi anlayabiliriz.
İsimler arasındaki ilişki ağı:

Kasım Gülek-F. Gülen

Kasım Gülek ismi, Gülen için çok önemlidir. Zira, kendisine açılan bütün yollara ilk adımı Kasım Gülek'in aracılığıyla atmıştı.
Kasım Gülek, Fethullah Gülen'le çok iyi dostluk ilişkilerini hep sürdürdü. Gülek'in vefatı üzerine bu eski dostunun cenaze namazını Fethullah Gülen kıldırmiştı.

Kasım Gülek-B. Ecevit

Bülent Ecevit, Rockefeller Bursu ile Harvard Üniversitesi'nin Sosyal Psikoloji ve Ortadoğu Tarihi kurslarına devam ederken, CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek tarafından, 1957 yılında milletvekili olması sağlandı. Sonra Çalışma Bakanlığı'na getirilmesinde de etkili oldu.

Kasım Gülek-F. Gülen

Sung Myung Moon tarikatının Türkiye ilişkilerini yürüten Kasım Gülek, Fethullah Gülen'le dostluğu ilerletiyor ve onu ABD Büyükelçisi Morton Abramowitz ile tanıştırıyor, ABD bağlantılarını kuruyordu.
Bu bağlantılarda, Kasım Gülek'in baldızı Aylin Radomisli vardı. Uzun yıllar ABD'de yaşıyan ve Amerikan ordusuna katılan Aylin Hanım çok etkiliydi. Kasım Gülek'in kızı Tayyibe Gülek, Teyzesi Aylin Rodomisli ile ABD'de yaşıyordu. Harvard'ta okuyordu.

F. Gülen-Tayyibe Gülek

Fethullah Gülen ABD'de oturma müsadesini nasıl aldığını şöyle açıkladı: 'Kasım Gülek Bey'in baldızı Amerika'daydı. Pentagon'la irtibatları vardı. Kendisine Beyaz Saray'dan sormuşlar 'Bunlar nedir?' diye, o da 'Endişe edilecek bir şey yoktur' demiş, referans vermiş. Kasım Gülek'in beni tanıştırdığı Morton Abramowitz'in ilgisini de hiç unutmam'' Kasım Gülek-Bülent Ecevit-Fethullah Gülen dostluğu 1995 sonrası çok gelişti. Bu ilişkiler ağında karakutu Hüsamettin Özkan'dı 1999 yılında Bülent Ecevit Başbakan, yardımcısı Hüsamettin Özkan iken, Fethullah Gülen Amerika'ya götürüldü.

Graham Fuller-F. Gülen

YEŞİL KUŞAK, ABD'nin Rusya'yı kuşatmak için büyük olanaklarla yürüttüğü "CIA" projesiydi. CIA stratejistleri Graham Fuller ve Henri Barkey 'Ilımlı İslam' parantezinde; "Çevresindeki Müslüman ülkelerde İslami eğilimler güçlendirilerek ve İslamcı yönetimler başa getirilerek Rusya kuşatılıp sıkıştırılacaktır" şeklinde revize ettiler.
CIA eski başkan yardımcısı olan ve Türkiye'nin yanında birçok Ortadoğu ülkesinde istasyon şefliği yapmış bulunan ve Fethullah Gülen hareketi üzerine de kitapları bulunan Graham Fuller daha sonraki yıllarda, detayları şöyle verdi: "Türkiye Batı, ABD ve İsrail yanlısı, NATO üyesi, radikal devletlerin karşısında ve iç siyasal dengeler açısından istikrarlı bir ülke olarak 'sadık' bir müttefikti. Ama bu haliyle Ortadoğu halkları veya gelişmekte olan ülkelerin çoğu için bir model değildi.
Ben Gülen'in ABD'de oturması için mektup yazdım. Müslüman dünyasında eğitimin artırılması ve bu ülkelerin modernize edilmesi son derece önemli. Gülen hareketini de çağımızdaki İslami düşüncenin modern, akılcı, olumlu, yapıcı, sosyalleşmiş, barışçı ve toleranslı olarak evirilmekte olan göze çarpan bir örneği olarak görüyorum."
http://www.takvim.com.tr/Siyaset/2014/03/20/gulekgulen-fuller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder