HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

20 Mart 2014 Perşembe

Gülen'e sorulmayan 10 soru

M. Fatih Gediman
KİMDİR?
MKÜ İnternet Gazeteciliği mezunu. 2004'te mesleğe başladı. Hür Haber Haber Müdürü

27.01.2014


Yeni haftaya Fethullah Gülen’in 16 yıl sonra ilk kez bir TV’ye verdiği röportajla başladık. Son adım ve çıkışlarıyla tebaasında büyük soru işaretleri oluşan ve ciddi bir kan kaybına uğrama riskini gören Gülen, bunun önüne geçmek için böyle bir karar aldı. Çünkü, Yunan mitolojisinden bir tanrı ismi seçtiği Herkül sitesi Samanyolu yayınlarıyla istediği gibi bir ‘Burdayım’ mesajı veremiyordu.

Hepimiz BBC’de bize dayatılmış bir röportaj izledik. Peki bu gerçekten bir gazetecinin röportaj koparabilme başarısı mı? Yoksa planlı hatta biraz daha paranoyaklaşacak olursak paralı bir röportaj mıydı?

Bence öyle olma ihtimali yüksek. Beni böyle düşünmeye iten şey ise bu röportajın, yukarıda da belirttiğim gibi dayatılmış olması yönüyle gündemi, iddiaları açıklayan değil, Gülen’in kendisini kabul ettirme anafikri üzerine bina edilmiş olması.

Muhabir arkadaşımızın belki de meslek hayatının en önemli fırsatlarından birini nasıl teptiğine değinmeden onu vicdanıyla başbaşa bırakalım ve “biz Gülen’le GERÇEK bir röportaj yapsaydık hangi soruları yöneltirdik?” buna bakalım.

İşte Gülen’e BBC’nin sormadığı ama toplumun öğrenme hakkı olan sorular:
1- Sayın Gülen “Referandumda hiç yapmadığım bir şeyi yaptım ve HSYK’nın değişmesi için ‘herkes EVET demeli’ dedim” diyorsunuz. Hiç yapmadığınız bu işi 2010'da HSYK’yı ele geçirmek için mi yaptınız?

2- Yıllar önce bir sohbette çekilmiş video kaydında “Avukat da kiralayacaksınız, Hakim de kiralayacaksınız. Önemli olan mahkum etmek. 1 verip 10 alacaksınız” diyorsunuz. Bugüne kadar hiç hakim kiraladınız mı? Kiraladıysanız kaç paradır bir hakim kirası? Bu yolla 10 aldığınız kişiler kimler?

3- Kürt sorunu konusunda samimi olduğunuzu söylüyorsunuz. Onca yetişmiş elemanınız var. Hareketiniz bunun üzerine kurulu zaten. EĞİTİM! Hareketinizin hazırladığı bir anayasa taslağı var mıdır? Var ise ilk 3 madde dahil bu sorunun çözümüne ilişkin düşünceleriniz neler?

4- Sizi arayıp “şu Ak Partili fuhuş yapacak” diyen kişi kim? Ve neden bu konularda siz aranıyorsunuz?

5- Size “Artistlere taş çıkartacak profesyonellikle ağlar. Rasulullah adına saçma sapan rüyalar uydurur” diyen Ali Bulaç ile sizi buluşturan gerçekler nedir?

6- Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosunu herkesten önce kınayarak geçmiş olsun dilemenize binaen soruyorum. Numan Kurtulmuş’a atılan iftirayı kınadınız ya da kendisini arayıp üzüntülerinizi aktardınız mı?

7- Siz bir cemaat lideri iken kimseyle ilginiz, hiçbir olayla alakanız yok da neden her kahrolası işin içinden Akabe’nin hocası Mustafa İslamoğlu değil de, Neden Nureddin Yıldız değil de, neden Ahmet Denizolgun değil de sizin adınız çıkıyor?

8- Cemaatinize mensup arkadaşlar neden bir anda ve hep birlikte bizleri arayıp garip ve dolambaçlı dualar ederek “hadi amin diyelim” gibi işlerin içerisine girdi? Bunun bir emirle olma ihtimali var mı?

9- Kötü ama sizinle de ilişkilendirilen bir yöntemle çıkan ses kayıtlarında geçen ananas nedir?

10- Rafineriyi kime verelim?

http://www.hurhaber.com/m-fatih-gediman/gulen-e-sorulmayan-10-soru/yazi-16063

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder