HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

20 Mart 2014 Perşembe

Paralel emniyetçi Ramazan Akyürek'i ilk CHP deşifre etmiş

CHP'nin Fethullah Gülen'in devlet kurumları içindeki yapılanmasıyla ilgili iddiaları Meclis kayıtlarına geçiren ilk parti olduğu ortaya çıktı. 2007 yılında, Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek'le ilgili verilen önergede yer alan iddialar yeniden gündeme geldi
 
Paralel emniyetçi Ramazan Akyürek'i ilk CHP deşifre etmiş20 Mart 2014
İsmi geçmişte Hrant Dink cinayetindeki ihmalleriyle sık sık gündeme gelen ve geçtiğimiz günlerde açığa alınan Akyürek'in devlet içinde paralel bir yapılanma içinde olduğu vurgusunu CHP, 2007 yılında Meclis'te verdiği soruşturma önergesinde kayda geçirdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre Şubat 2007 tarihli önergede CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile 60 milletvekilinin imzaları bulunuyor.

Hrant Dink, Rahip Santoro cinayeti, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılar ve İsmailağa Camii'nde yaşanan cinayet gibi olaylarla ilgili ihmal iddialarının dile getirildiği CHP önergesi bu anlamda bir ilk olarak biliniyor.

DENİZ BAYKAL'IN DA İMZASI VAR

İşte altında dönemin CHP lideri Deniz Baykal dahil 60 vekilin imzası bulunan önergedeki iddialar:

- Hrant Dink cinayeti öncesinde Trabzon Emniyet Müdürü olarak, cinayet tarihinde ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Ramazan Akyürek, 2003 yılına ait kıdem listesinde 281. sırada olduğu halde 81 kişilik 1. sınıf emniyet müdürleri listesine terfi ettirildi.

- Hrant Dink cinayetinde, Trabzon Emniyeti'nin, muhbirden aldığı bilgileri İstanbul'a 17 kez ulaştırdığı sabittir. Bu bilgiler, olay öncesinde Trabzon Emniyet Müdürü olan, olay tarihinde ise İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek'in de bilgisindedir. Öyle ki, bu bilgilere göre; hem saldırıyı yapacaklar bellidir ve hem de hedef alınan kişi bellidir. Ramazan Akyürek'in F Tipi yapılanma içinde olduğu ve özel bir himayeye mazhar olduğu; hem sicil dosyasıyla ve hem de Hrant Dink cinayetinin işleyişi süreciyle anlaşılmaktadır. Akyürek'in bu özel konumu sebebiyle ödüllendirilip Emniyet İstihbarat Dairesi'nin başkanı olmasından 1 ay kadar sonra Danıştay saldırısı gerçekleşmiştir.

- Emniyet'te kişisel ilişkiler ve cemaat dayanışması içinde kadrolaşmak amacıyla yapılan sistemli bir çalışma sözkonusudur.

- Emniyet içinde kadrocu cemaat yapılanmasına bir kod adı verildi. Emniyet örgütü içinde bu kod adı ile anılan gizli bir kadrolaşma süreci yaygın bir hal aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatı, İstanbul, Ankara, İzmir ile tüm Polis Okulları, Polis Koleji ve Akademisinin bu kadroların elinde bulunduğu yolunda ciddi bulgular sözkonusu.

- Bu kadrolaşmanın doğal sonucu olarak da, her türlü araştırma ve soruşturma girişiminde bu kadrolar, tedbir almakta veya aldırmaktadırlar. Adeta resmi üniforma giymiş yasa dışı ve kısmi bir örgütlenme söz konusu. Delil toplama ve soruşturma süreçlerine müdahalede bulunulmakta ve yönlendirme yapılmakta.

- Sözü edilen yapılanma sonucunda doğmuş olan tahribat çok ağır. Kurumun arşivi ve istihbaratı yok edilmekte.
http://www.yeniakit.com.tr/haber/paralel-emniyetci-ramazan-akyureki-ilk-chp-desifre-etmis-13565.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder