HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

4 Şubat 2014 Salı

Fethullah Gülen Hocaefendi'den 

Mandela'ya başsağlığı mesajı

insanları insan olarak aziz tutmaya, diyalog yoluyla karşılıklı anlayış, saygı ve barış gibi insanlığın ortak değerlerine hizmet niyetimizi yenilemeli

 Acaba neden F.GÜLEN HOCA böyle yazarken, dershane konu olunca kendi milletini ekranşör ve kalemşörleri yaylım ateşine tutuyor da diyalog yapmıyor?demek ki kendi dininden ve milletinden olup ama cemaatinden olmayan insan değil,aziz hiç değil,yada denilen gibi mesele dershane değil.



Fethullah Gülen Hocaefendi'den Mandela'ya başsağlığı mesajı

10 Ara 2013 03:15 Samanyolu Haber

Irkçılığa karşı verdiği mücadele ile tanınan Afrika’nın eski devlet başkanı Nelson Mandela’nın ölümünün ardından M. Fethullah Gülen Hocaefendi, başsağlığı mesajı yayınladı.

Mandela’nın hayatını, barış, demokrasi, sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine adadığını söyleyen muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, “Nelson Mandela ’nın onurla yaşadığı hayatı ve mirasını anıyoruz.” dedi.

Hocaefendi, ABD’deki Güney Afrika Büyükelçisi’ne gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: 

“Olağanüstü zorluklar ve düşmanlıkla karşı karşıya kalmasına rağmen, o misilleme yerine uzlaşmayı seçti ve böyle yaparak, nasıl daha aziz bir hayat yaşanabileceğini gösterdi. Bugün Mandela’nın hayatıyla verdiği dersleri ve hikmet-amiz hareket tarzını hatırlarken bu vesileyle bütün insanları insan olarak aziz tutmaya, diyalog yoluyla karşılıklı anlayış, saygı ve barış gibi insanlığın ortak değerlerine hizmet niyetimizi yenilemeliyiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder