HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR. Sizin bir planınız, bir hesabınız varsa, Allah’ında bir planı bir hesabı var.

4 Şubat 2014 Salı


Fethullah Gülen’den Akit’e linç!
 Fethullah Gülen’den Akit’e linç!
 
 
20 Ocak 2014 
Fethullah Gülen, 2 ay içinde Aki yazarları Hasan Karakaya’ya 32, Mehtap Yılmaz’a 10 ayrı şikayette bulundu. Muhabirler Mehmet Özmen, Hüseyin Kulaoğlu ve Naim Taşbaşı’ya açılan davalarla birlikte Gülen’in Akit'e açtığı toplam dava sayısı 60’ı buldu.

28 Şubat döneminde Genelkurmay 2. Başkanı olan Emekli Orgeneral Çevik Bir’e, “Yüksek af ve hoşgörünüze sığınıyorum”; Papa 2. Jean Paul’e, “Pek muhterem Papa cenapları” ve Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan’a, “Değerli gazeteci yazar, kıymetli insan, saygıdeğer aydın” ifadelerinin yer aldığı mektuplar yazan Fethullah Gülen, gazetemiz yazarları ve muhabirlerimizi davalarla susturmak istiyor. Hoşgörü abidesi (!) Fethullah Gülen, dershanelerinin dönüştürülmesi ve paralel devlet tartışmalarına yönelik haber ve köşe yazılarımızdan dolayı gazetemize 60’a yakın suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularının 30’unun ceza, 30’unun tazminat olduğu bildirildi.

GÜLEN’DEN HASAN KARAKAYA’YA 32 SUÇ DUYURUSU
Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın; 16 Kasım 2013-11 Aralık 2013 tarihleri arasında kaleme aldığı 16 köşe yazısı için 5’er bin liradan toplam 80 bin lira manevi tazminat talep ediliyor. Fethullah Gülen, söz konusu yazılar için ayrıca hakaret suçlaması ile savcılığa şikayette de bulundu.

MEHTAP YILMAZ’A 10 SUÇ DUYURUSU
Gazetemiz yazarı Mehtap Yılmaz’ın 22 Kasım 2013, 28 Kasım 2013, 5 Aralık 2013 ve 2 Ocak 2014 tarihli köşe yazıları için hem manevi tazminat talebi ile dava açıldı hem de yazarın cezalandırılması için savcılığa şikayette bulunuldu. Gaziantep’te de ayrıca, Ramazan Saygıcı isimli cemaat mensubu, Mehtap Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açtı.

MEKTUPLARININ YAYINLANMASINA SUÇ DUYURUSU
Fethullah Gülen, gazetemizde yayımlanan “Gülen’in Utanç mektupları” başlıklı manşet haberden dolayı savcılığa hakaret suçlamasıyla şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde Fethullah Gülen’in terör örgütlerine hedef gösterildiği bile iddia edildi.

3 MUHABİRİMİZE DAVA
Fethullah Gülen, Gazeteci-yazar Fatih Tezcan’ın ve Gazeteci-Yazar Zihni Çakır açıklamaların yer aldığı ve 22 Kasım 2013 tarihinde yer aldığı, “Mesele dershane değil” başlıklı haberden dolayı gazetemizi şikayet etti.
Gülen, muhabirlerimiz Mehmet Özmen, Hüseyin Kulaoğlu ve Naim Taşbaşı hakkında suç duyurusunda bulundu, Fatih Tezcan’la yapılan röportaj da şikayet edildi!

SES KAYITLARINA DA SUÇ DUYURUSU
Fethullah Gülen, kendisine ait ses kayıtlarının internete düşmesi ve ardından da gazetemizde yayınlanmasından rahatsız oldu ve gazetemiz hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜLEN ADRES OLARAK ÇAMLICA ANAFEN OKULLARINI ADRES GÖSTERMİŞ
Amerika’da yaşadığı bilinen Fethullah Gülen, dava dilekçelerinde adres olarak Çamlıca Anafen Okullarını adres gösterdi. Kanuna göre, dava dilekçesinde davacının adres göstermesi, adresin doğru olması zorunluluğu bulunuyor. Ankara’da açılan başka bir davada ise, adres bile gösterilmedi. Türkiye’de oturmayanların dava açarken teminat yatırma mecburiyetine de riayet edilmedi. Gülen’in avukatları, dava bombardımanı yaptılar ama kılıfı iyi hazırlayamadılar.
Yeni Akit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder